AIR4 este un showcar zburător inspirat de modelul Renault 4 – VIDEO

Autor: Marius Vișan acum 1 an Știri auto

Pentru a încheia cu stil sărbătorirea celor 60 de ani, Renault a făcut echipă cu hub-ul de design TheArsenale pentru a crea un showcar futurist, o reinterpretare a acestui modelului emblematic Renault 4L.

Anul 2021 marchează cea de-a 60-a aniversare a Renault 4L, un model care a vândut peste 8 milioane de unități în peste 100 de țări în cei 30 de ani de viață. Pentru a încheia cu stil, marca a decis să se asocieze cu centrul de design TheArsenale și a creat un showcar, o reinterpretare futuristă și inedită a modelului 4L.

Originalul Renault 4 a fost o mașină simplă, eficientă și versatilă, construită între 1961 și 1992

O mașină „blue jeans”, așa cum a descris-o fostul manager al Grupului Renault, Pierre Dreyfus. Un adevărat simbol în slujba familiilor, profesioniștilor, dar și a jandarmeriei și Poștei, precum și primul însoțitor al câtorva generații de tineri șoferi dornici să iasă pe șosele.

Intră în GALERIA FOTO

LIFESTYLEAIR4 este un simbol al independenței și libertății, născut din conștientizarea faptului că traficul se agravează, viețile se opresc, dar lumea de deasupra noastră este nestingherită. Astfel, AIR4 revendică aerul drept noul drum al viitorului.

AIR4 este realizat în întregime din fibră de carbon

Din punct de vedere al designului, AIR4 este rezultatul reinterpretării modelului retro de către TheArsenale, departe de limbajul modern al designului auto. Vehiculul, realizat în întregime din fibră de carbon, păstrează aceleași linii și volume ca modelul original 4L, oferind în același timp noi abilități dinamice. Rigiditatea a fost complet revizuită pentru a include concepte noi precum tracțiunea sau portanța, care au necesitat ore de calcule și teste.

Folosind tehnici de proiectare generativă și inteligență artificială, inginerii de la TheArsenale au putut testa câțiva terabytes de date pentru a îmbunătăți și a perfecționa ideile designerilor chiar înainte de a începe primele teste în lumea reală.

AIR4 nu are nevoie de roți pentru a se deplasa

Are patru elice duble, câte una în fiecare colț al vehiculului. Șasiul se află în centrul cadrului rotativ, iar șoferul poate ocupa un loc în habitaclu ridicând carcasa lui Renault 4 reimaginat, care este prinsă în balamale în partea din față.

Din punct de vedere tehnic, AIR4 este alimentat de baterii cu litiu polimer de 22.000 mAh care generează o putere totală de 90.000 mAh. Vehiculul poate atinge o viteză orizontală maximă de 26m/s cu o înclinare de 45° în timpul zborului și până la 70° înclinare maximă.

Poate zbura până la 700m altitudine cu o viteză de decolare de 14m/s, limitată la 4m/s din motive de siguranță și o viteză de aterizare de 3m/s. În cele din urmă, AIR4 oferă o tracțiune vectorială maximă de 380 kg sau 95 kg per elice.

AIR4 a fost imaginat, proiectat și asamblat în întregime în Franța, în inima primului parc tehnologic din Europa, Sophia Antipolis, pe Coasta de Azur.

După prezentarea digitală care a avut loc la sfârțitul lunii noiembrie, AIR4 va fi expus până la sfârșitul anului în inima Parisului, la Atelier Renault de pe Champs Élysées, alături de alte versiuni retro ale Renault 4.

La începutul lui 2022, AIR4 va ajunge pe teritoriul SUA în Miami și apoi New York, înainte de a se opri în Macao.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide