Italienii sunt obligați să-și monteze un dispozitiv care îi împiedică să-şi uite copiii în maşină

Autor: Marius Vișan 08 nov. 2019 Știri auto
Italienii sunt obligați să-și monteze un dispozitiv care îi împiedică să-şi uite copiii în maşină

Un dispozitiv care îi împiedică pe părinţi să îşi uite bebeluşii în mașină a devenit obligatoriu în Italia.

Nerespectarea acestei prevederi legale atrage o amendă consistentă şi aplicarea unor puncte de penalizare, scrie Digi24.

Ministerul italian a confirmat intrarea în vigoare a unei noi legi care îi obligă pe șoferi să monteze pe scaunele speciale destinate pasagerilor cu vârste sub pragul de patru ani un mecanism de alarmă.

Dispozitivul „va trebui să se activeze automat şi va trebui echipat cu o alarmă, pentru a-l avertiza pe conducătorul auto de prezenţa copilului, graţie unor semnale acustice, vizuale şi cu vibraţii, perceptibile în interiorul şi exteriorul vehiculului”. Dispozitivul poate fi înzestrat şi cu sisteme de expediere automată a unor mesaje de tip SMS sau pe WhatsApp şi de iniţiere a unor apeluri telefonice.

Ministerul italian a prevăzut şi un mic ajutor în valoare de 30 de euro pentru achiziţionarea fiecărui aparat. Cei care nu deţin astfel de dispozitive vor comite începând de joi o infracţiune, care va putea fi pedepsită cu o amendă cuprinsă între 81 şi 326 de euro şi cu aplicarea a cinci puncte de penalizare.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: consumerreports.org


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide