Alauda Airspeeder: Viitorul curselor auto e în aer. La propriu!

Autor: ProMotor 04 mai 2020 Știri auto

Alauda Airspeeder este modelul de mașină zburătoare care dorește să demonstreze că viitorul curselor auto este în aer. Nu pentru că pandemia a paralizat practic activitatea competițională, ci pentru că, pur și simplu, este mai spectaculos. Compania a lansat MK4, o mașină zburătoare pe baza căreia dorește să pornească un program de curse, primele teste urmând să aibă loc în acest an.

Intră în Galeria FOTO

Prototipul Alauda Airspeeder a apărut în 2019 şi se află acum în stadiu avansat de testare. Pentru testarea primelor modele fost recrutaţi piloţi de la US Air Force, iar acum a venit rândul celui mai nou model, MK4, să fie suspus verificărilor. Procesul a fost însă blocat din cauza coronavirusului.

Alauda şi-a propus să facă din cursele MK4 cel mai popular sport din lumea auto. Acestea ar putea fi o îmbinare între domeniul science fiction și cel de gaming, ceea ce ar putea atrage fani ai altor discipline din motorsport și esports. Când vor demara competiţiile, acestea vor putea fi urmărite pe canalele de streaming la nivel global. La curse vor putea asista doar câţiva spectatori cu statut VIP.

Mașinile de curse zburătoare Alauda Airspeeder vor fi controlate de piloți experimentați, care folosesc un cockpit cu Augmentede Reality (AR). În plus, mașinile folosesc tehnologie Lidar preluată din domeniul vehiculelor autonome pentru a menține o distanță sigură între mașini pe perioada curselor. Airspeeder poate atinge o viteză maximă de peste 240 km/h, fiind propulsat de patru motoare electrice de 24 kW. Sarcina maximă este de 100 kg. Cu o masă totală de aproximativ 230 kg, Alauda Airspeeder se laudă cu un raport putere/masă mai mare decât al unei mașini de Formula 1.

Alauda intenționează să furnizeze echipelor designul lui Airspeeder, acestea putându-l modifica și optimiza după dorință. Primele teste în regim competițional, cu piloți la bord, se vor desfășura în cursul acestui an în deșertul Adelaide (Australia), imediat ce vor fi ridicate restricțiile sanitare.

sursa: Business Insider

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide