Aleşii vor să elimine maşinile cu volanul pe dreapta

Aleşii vor să elimine maşinile cu volanul pe dreapta

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Un deputat PSD a pus gând rău maşinilor cu volan pe dreapta. Gabriel Petrea spune că maşinile care au volanul pe partea dreaptă ar trebui interzise în România. Ele  sunt periculoase în trafic, pentru că nu le oferă şoferilor o bună vizibilitate. El invocă două motive pentru această măsură: mai multe mesaje primite de la cetăţeni şi faptul că maşinile cu volanul pe partea dreapta reprezintă un adevărat pericol în trafic.

„Partea stângă, tot ce înseamnă partea stângă a lui (a şoferului – n.r.) nu este dezvoltată ca şi reflex, reacţie, schimbul de treaptă de viteză, acţionarea frânei de mână, partea de semnalizări, tot ceea ce înseamnă joystickurile din spatele volanului, cel de semnale, cel de lumini”, explică pentru Digi24 Sorin Ene, pilot profesionist.

Eliminarea taxei auto în 2017 a dus la înmulţirea maşinilor cu volan pe dreapta. În 2016 au fost înmatriculate aproape 6.000, însă anul trecut numărul maşinilor cu volan pe dreapta a crescut la peste 25.000. Unul din motive ar fi că ele costă mult mai puţin faţă de cele cu volanul pe stânga. Comentarii
Inchide