Alex Pițigoi revine cu forțe proaspete în Campionatul Național de Viteză în Coastă. Va pilota un Porsche 911 GT3 Cup

Autor: Ionuț Vîlciu 08 apr. 2024 Știri auto

Alex Pițigoi revine în Campionatul Național de Viteză în Coastă la volanul unui Porsche 911 GT3 Cup. Ce a pregătit campionul en titre pentru sezonul 2024?

Campionul național en titre, Alexandru Pițigoi, se pregătește de un nou sezon, după ce anul trecut a fost câștigătorul la Categoria 1 FIA în Campionatul Național de Viteză în Coastă, fiind susținut de cei de la Winner.

Anul acesta, Alex Pițigoi va lua startul în Campionatul Național de Viteză în Coastă la volanul unui Porsche 911 (992) GT3 Cup, cea mai nouă iterației a mașinii care este folosită în Cupa Porsche, o clasă monomarcă unde piloții concurează cu mașini de specificație egală.

„Este într-adevăr o mașină nouă, nouă pentru mine, am mers cu generațiile anterioare până acum. Am mers cu 997, cu 991 și acum am plăcerea și bucuria să merg și cu 992. Ieri am făcut primele ture de circuit și astăzi din nou, deci este destul de nouă și pentru mine, dar e o mașină superbă și sunt extrem de încântat că am ocazia și șansa să o pilotez”, a declarat Alex Pițigoi.

Care sunt principalele diferențe, comparativ cu o versiune de stradă

Suntem deja familiarizați cu versiunile de serie ale lui Porsche 911, fie că vorbim aici de Turbo, de GT3 sau GT3 RS. Cu toate acestea, există foarte multe diferențe între mașinile de serie și mașina de competiție.

„Sunt multe diferențe. La bază, caroseria și motorul sunt cele de stradă. În schimb, tot ce ține de suspensie, de frâne, de managementul motorului și evacuare, transmisie, echipamentul de securitate sunt complet altceva, sunt dedicate pentru curse. E o mașină construită de Porsche Motorsport, deci este o mașină pur-sânge, făcută de uzină”, a spus Alex Pițigoi.

Când vine vorba de putere, Alex nu va duce deloc lipsa. Fiind o mașină bazată pe actuala generație de 911 GT3, mașina dispune de pestee 500 CP dintr-un motor boxer cu 6 cilindri, natural aspirat.

„Da, are peste 500 de cai, cred că 510 sau 515. Viteza finală este undeva în jur de 260, dar e mai puțin important, important este cum merge pe viraje și cu ce viteză parcurge un circuit sau un traseu, nu neapărat viteza finală”, a adăugat Alex.

Este sau nu viitorul electric?

Tendința în industrie este clară: fiecare producător experimentează cu mașinile electrice, iar Porsche are deja două modele cu zero emisii în gamă. Întrebat dacă s-ar vedea concurând în viitor cu un Porsche electric, Alex ne-a răspuns: „Niciodată să nu spui niciodată. Deocamdată nu mă gândesc la așa ceva, dar nu știm ce ne rezervă viitorul. Îmi place să cred că mai am destul timp în față și că voi trăi și alte vremuri”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide