Alieno Arcanum, un super-car de 5.221 CP fabricat în Bulgaria. FOTO

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Bulgarii joacă tare, sau cel puţin asta vor să ne facă să credem.

Compania Alieno din Bulgaria promite să aducă pe piaţă un super-car ce va schimba regulile jocului în acest domeniu. 

Compania a fost constituită în 2015 şi deşi este din Bulgaria are nume englezesc – „alieno”, de la ”alien” (extraterestru). În ciuda faptului că nu are experienţă în domeniul auto, compania pretinde că lucrează la primul său model, numit Arcanum, care va avea specificaţii de performanţă ce vor rivaliza cu Devel Sixteen, o maşină cu peste 5000 de CP. 

Se spune că vor exista patru variante:

– 2,610 CP

– 3.482 CP

– 4.351 CP 

– 5,221 CP 

Aşa cum probabil aţi ghicit, aceste cifre nebuneşti nu vor fi realizate cu un motor cu ardere internă, toate versiunile vor utiliza motoare electrice.

Versiunea cu 5.221 CP va avea şase motoare electrice per roată, asta înseamnă un total de 24 de motoare electrice, fiecare dintre acestea putând fi controlat individual.

Performanţele vor fi cel mai puţin uimitoare. În timp ce Alieno nu a publicat timpi de accelerare, compania susţine că modelul de 5.221 CP va ajunge la o viteză maximă de 488 km / h.

Mărimea bateriei, variază între 60 kWh şi 180 kWh şi, în cea mai mare versiune, aceasta oferă o autonomie de 1020 km la o singură încărcare.

Alieno declară că sunt deschise comenzile pentru Arcanum, acesta având preţuri variind de la 750.000 euro, până la 1.5 milioane de euro, în funcţie de model.

GALERIE FOTO

 Comentarii
Inchide