Allview pregătește lansarea unei mașini electrice de oraș. Ce specificații oferă noul model

Autor: Ionuț Vîlciu 30 mai 2023 Știri auto

O nouă mașină electrică pare că va fi lansată pe piața din România. Aceasta va fi comercializată sub brandul Allview Auto și va fi un vehicul de mici dimensiuni.

Compania din spatele brandului românesc Allview, Visual Fan S.A., a anunțat că va lansa o mașină electrică pe piața din România. Mașina se numește în mod sugestiv Allview Auto și a fost prezentată la Bucharest Tech Week. Noul model electric va fi disponibil în viitor pe piața auto din țara noastră.

Compania nu a fost foarte darnică cu datele tehnice, dar știm că mașina va fi disponibilă în viitor în trei nuanțe pentru caroserie: Cyan, Alb și Roz. Știm și câteva cifre și informații despre mașină. Compania spune că noul model va fi 100% electric și că va avea o autonomie de 170 km, mai puțin decât Dacia Spring, pentru că acel model este capabil de 230 km în regim WLTP și aproximativ 300 km în regim urban.

Allview va lansa prima sa mașină electrică

Pe lângă cifrele de autonomie, compania a precizat pe site-ul oficial al produsului că mașina va avea aer condiționat, două ecrane de 10.25 inch fiecare și camere 360, tehnologii de care electrica de la Dacia nu dispune.

Ce este această mașină, poate vă întrebați. Nu este o mașină construită de la zero de compania cu sediul în Brașov, ci este un model fabricat în China, dar care poartă emblema Allview Auto.

Mai exact, este vorba despre un BAW Yuanbao, un mic model electric de oraș. Este o mașină de doar 3,16 metri lungime, lată de 1,5 metri și înaltă de 1,58 metri. Cât despre putere, mașina are un singur motor electric de 27 CP, iar autonomia este în limitele declarate de Allview: între 120 și 170 de kilometri.

Cât despre prețuri, Allview nu a publicat informații referitoare la prețurile mașinii în România și nici nu ne-a oferit informații despre cât ar putea fi prețul cu care mașina va fi lansată în România. Chiar și așa, știm că BAW Yuanbao are un preț de pornire de aproximativ 4.000 de euro în China, conform CarNewsChina.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Allview / Visual EV Facebook


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide