Alpine A110 R, prezentat într-un nou teaser. Este cea mai puternică versiune a modelului francez

Autor: Adrian Somai 03 oct. 2022 Știri auto

Ne mai desparte doar o zi de lansarea noii versiuni Alpine A110 R, cea care ne promite a fi cea mai puternică versiune a modelului francez. Încercând să stârnească și mai mult interesul pasionaților auto, oficialii constructorului din Hexagon au publicat în ultimele zile mai multe clipuri teaser care aduc în prim plan câteva informații extrem de interesante despre noul A110 R.

Clipul video postat la sfârșitul săptămânii ce tocmai s-a încheiat pe rețelele de socializare ne dezvăluie în primul și primul rând puterea motorului viitorului model A110 R. De asemenea, tot cu această ocazie mai aflăm și viteza maximă cu care se poate mândri noul model ce urmează să fie prezentat oficial în data de 4 octombrie.

Noul Alpine A110 R este echipat din punct de vedere tehnic cu o unitate de motorizare turbo, cu capacitate de 1.8 litri, capabilă să dezvolte 300 de cai putere și un cuplu maxim de 340 Nm. Vorbim, așadar, despre același propulsor pe care îl regăsim și la versiunea A110 S. La fel ca în cazul de față, și pe A110 S dezvoltă tot o putere de 300 de cai. Cea mai puternică versiune a modelului Alpine A110 se poate lăuda acum cu o viteză maximă de 285 km/h.

Mai rapid decât A110 S cu 0.3 secunde

Un nou teaser publicat chiar astăzi mai oferă pasionaților auto interesați de cifrele de performanță o informație foarte importantă. Mai exact, noul A110 R va putea accelera de la 0 la 100 km/h într-un timp de numai 3.9 secunde. De cealaltă parte, A110 S reușește același sprint în 4.2 secunde! În aceste condiții, A110 R se apropie foarte mult la acest capitol de Porsche 718 Cayman GT4 RS, care atinge suta în numai 3.8 secunde.

Aceste cifre de performanță reușite de noul A110 R se datorează și faptului că această versiune va avea o masă totală mai redusă. Totodată, bolidul este echipat și cu o serie de elemente aerodinamice la caroserie și cu un set de jante noi. Mai multe detalii vom afla însă în cursul zilei de mâine, atunci când noua versiune A110 R își va face debutul oficial.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alpine, YouTube


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide