Alpine anunță viitorul crossover electric GT X-Over, care va sosi în 2025

Autor: Mihai Morcovescu 05 feb. 2022 Știri auto

Francezii de la Alpine au planuri mari pentru următorii ani, urmând să lanseze până în anul 2026 trei vehicule electrice complet noi. Concret, compania din Hexagon a anunțat că lucrează la un crossover electric. Cu acest prilej, a publicat o imagine teaser.

Deocamdată, viitorul model este cunoscut sub numele de GT X-Over, iar debutul oficial este planificat pentru anul 2025.

Viitorul crossover Alpine va fi produs în Franța

Francezii și-au reiterat planul de a trece treptat la un portofoliu alcătuit exclusiv din modele electrice până în anul 2026. în acest sens, Alpine urmează să lanseze trei modele noi. Este vorba despre un succesor pentru A110, pe care îl va dezvolta împreună cu Lotus, un hot-hatch, care ar putea fi o versiune de performanță bazată pe Renault 5 Prototype, precum și un crossover.

Referitor la acest din urmă model, el va fi dezvoltat pe arhitectura CMF-EV a Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi. Este aceeași platformă care stă și la baza lui electricului Renault Megane E-Tech, dar și a noului crossover Nissan Ariya. De aceea, este de așteptat ca între cele două crossovere să poată exista unele asemănări.

Momentan, viitorul crossover este cunoscut sub denumirea Alpine GT X-Over și va fi produs la uzina din orașul francez Dieppe. Pentru asta, sit-ul de producție va fi adaptat pentru a putea asambla noul model de la Alpine.

Primul dintre cele trei noi modele Alpine echipate cu baterii va fi lansat în cursul anului 2024. Viitorul crossover Alpine GT X-Over ar urma să-și facă debutul un an mai târziu.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alpine


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide