Amanet auto. Ce trebuie să faci dacă vrei să-ți amanetezi mașina?

Autor: Promotor 08 feb. 2021 Știri auto

Amanet auto. Da, se practică. Cei care au nevoie rapidă de bani sau nu îndeplinesc condițiile unui credit bancar apelează la astfel de servicii. Dar ce trebuie să faci dacă vrei să-ți amanetezi mașina?

GALERIE FOTO

Uneori, cei care au nevoie de bani nu au timp să aștepte aprobarea unui credit bancar. Sau poate că nici nu îndeplinesc condițiile necesare creditării. În momente de criză financiară, posesorii de autoturisme pot apela la amanet auto.

În acest caz, nu este nevoie de adeverință de venit și nimeni nu-ți verifică nici istoricul, nici nu controlează destinația banilor ca în cazul unui credit ipotecar, de exemplu. Compania oferă banii pe loc dacă lași mașina acolo. Vei primi mașina înapoi atunci când returnezi suma împrumutată și comisioanele aferente.

Amanet auto. Cât primești pe mașină?

Cât primești pe mașină depinde de mai mulți factori. Sunt companii care oferă chiar și până la 75% din valoarea de piață a vehiculului. Creditarea ajunge uneori la 100.000 de euro.

Evaluarea autovehiculului va fi efectuată de către un specialist. Acesta va lua în considerare factori cum ar fi anul de fabricație, numărul de kilometri, nivelul de echipare, dar și modul în care arată mașina. Evident, zgârieturi sau deformări ale caroseriei vor scădea din valoarea autoturismului.

Amanet auto. Ce se întâmplă cu mașina ta dacă nu dai banii înapoi?

După semnarea contractului, vei fi nevoit să predai mașina și documentele acesteia, dar și copii după actele tale de identitate.

Mașina ta va fi preluată și depozitată într-un spațiu special. De cele mai multe ori, astfel de spații sunt păzite și beneficiază de supraveghere video permanentă. Uneori, mașinile depozitate sunt protejate cu o prelată.

Trebuie să știi că dacă nu returnezi banii conform planului din contract, care se întinde, de obicei, pe o perioadă de o lună de zile, pierzi mașina. O poți vinde tu sau o poți vinde cu ajutorul casei de amanet. Aceasta își recuperează investiția, iar tu primești suma rămasă din vânzare. Casa de amanet îți permite accesul la mașină atunci când vin clienți să o vadă în vederea achiziționării.

Există posibilitatea de a prelungi perioada în care trebuie să returnezi suma împrumutată. Dar comisioanele în perioada de grație sunt mult mai mari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide