Ambuteiaje masive la granița de vest, după ce Ungaria a impus restricții de circulație

Autor: George Cristea 06 apr. 2021 Știri auto

S-au format ambuteiaje masive la granița de vest, după ce Ungaria a impus restricții de circulație pe perioada Paștelui catolic. Iată care sunt recomandările Poliției de Frontieră pentru un timp de tranzit cât mai redus.

Intră în Galeria FOTO

Traficul este intens pe sensul de ieșire din România, iar tirurile aşteaptă la cozi foarte lungi, după restricţiile de circulaţie impuse de Ungaria în timpul Paştelui catolic. Potrivit Poliţiei de Frontieră, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa româno-ungară se înregistrează timpi de aşteptare ridicaţi pe sensul de ieşire din ţară, pe arterele destinate tirurilor. În plus, autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport, mai anunţă poliţiştii români.

Problemele au apărut ca urmare a restricţiilor de circulaţie pentru autovehiculele de mare tonaj impuse de autorităţile ungare în timpul sărbătorilor pascale catolice. Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au contactat autorităţile de frontieră din Ungaria pentru stabilirea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, care să vizeze suplimentarea personalului în partea ungară şi deschiderea unor artere suplimentare pentru verificarea tirurilor.

Ambuteiaje masive la granița de vest: Recomandările Poliției de Frontieră

„A fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire din ţară, atât în P.T.F. Nădlac II (se lucrează pe 8 artere), cât şi în P.T.F. Vărşand (se lucrează pe 3 artere), P.T.F. Borş (se lucrează pe 3 artere), P.T.F. Borş II (se lucrează pe 4 artere) şi PTF Petea (2 artere). Totodată, în primele ore ale zilei, de la ridicarea restricţiilor impuse de autorităţile maghiare, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 3.500 de automarfare, dintre care 3.100 au fost pe sensul de ieşire”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

La ora redactării articolului, existau timpi de așteptare de până la 5 ore pentru camioane în cele mai multe puncte de frontieră de la granița de vest, pe sensul de ieșire din țară. Cei mai mari timp de așteptare se înregistrau la Petea, Vârșand și Nădlac II. Surprinzător, la Nădlac I se înregistra un timp de așteptare semnificativ mai redus, de numai 100 de minute. Aceste valori sunt valabile pentru arterele destinate camioanelor.

În cazul turismelor, situația este ceva mai bună, dar tot era de așteptat 40 de minute la Borș și 30 de minute la Petea și Nădlac II. O situație în timp real a traficului poate fi urmărită pe pagina Trafic Online a Poliției de Frontieră. Ca să evite problemele, şoferii sunt sfătuiți să folosească toate punctele de trecere a frontierei din judeţele Satu Mare, Bihor, Arad şi Timiş.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide