Amendă de 1 miliard pentru producătorul care face componente de maşini în România

Autor: Visan Marian 01 mart. 2017 Știri auto
Amendă de 1 miliard pentru producătorul care face componente de maşini în România

Producătorul japonez de componente auto Takata şi-a recunoscut vinovăţia în cazul acuzaţiilor de fraudă şi a acceptat să plătească o amendă de 1 miliard de dolari pentru ascunderea unui defect al air bag-urilor sale care a cauzat moartea a 16 persoane la nivel mondial şi a rănit alte 180 de persoane, scrie CNBC.

Problema a determinat cele mai multe rechemări din istoria auto americană, implicând 42 milioane de autovehicule şi până la 69 milioane de air bag-uri. Directorul financiar al companiei, Yoichiori Nomura a fost de asemenea de acord ca Takata să fie vândută sau să fuzioneze cu altă companie.

Separat, trei foşti executivi ai companiei sunt acuzaţi de falsificarea rapoartelor de teste, aceştia rămânând în Japonia. Reclamanţii din mai multe procese iniţiate împotriva Takata şi a cinci producători auto susţin că producători ştiau că produsele Takata sunt periculoase, dar au continuat să le utilizeze ani la rând pentru a face economii.

Takata, care fabrică şi centuri de siguranţă, a înregistrat pierderi doi ani la rând, dar a anunţat că speră să revină pe profit în acest an fiscal, scrie Ziarul Financiar.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide