Amenzi noi pentru mașinile parcate neregulamentar. Toți vor banii noștri

Autor: George Cristea 13 dec. 2020 Știri auto

Se anunță amenzi noi pentru mașinile parcate neregulamentar, care se vor cumula cu sancțiunile existente. Practic, toți vor banii noștri și nu așteaptă decât un pas greșit pentru a jupui pielea de pe noi.

Intră în Galeria FOTO

Anul acesta a fost marcat nu numai de efectele pandemiei, ci și de îmbogățirea legislației cu prevederi noi pentru șoferi. Se anunță vremuri grele pentru aceștia, mai ales că bugetul așteaptă cu nerăbdare să greșească pentru a le lua banii. Mult mai mulți decât în anii anteriori, după expirarea prevederii care limitează valoarea punctului de amendă.

Printre schimbările importante introduse recent se numără cele care reglementează ridicarea mașinilor. Astfel, mașinile considerate abandonate vor putea fi ridicate mult mai ușor, iar acest lucru îi afectează în primul rând pe cei care circulă mai puțin în perioada stării de alertă. În plus, legea care reglementează ridicarea mașinilor parcate neregulamentar prevede că acestea vor putea fi ridicate acum și de pe trotuare și spații verzi, nu doar de pe drumurile publice ca până acum.

Amenzi noi pentru mașinile parcate neregulamentar: Ce trebuie să știi

Mai nou am aflat că șoferii vor avea mai mulți bani de plătit în cazul în care li se ridică mașină. Asta deoarece, pe lângă taxa de ridicare a mașinii, vor avea de plătit și amenda pentru parcare neregulamentară. O astfel de prevedere exista și anterior, dar numai pentru mașinile ridicate de pe drumurile publice. Acum, prevederea a fost extinse și la celelalte mașini parcate neregulamentar pe spațiul public (inclusiv pe trotuare, spații verzi și chiar parcările rezidențiale).

În cazul celor ridicate de pe domeniul public, amenzile sunt stabilite la nivel local. De exemplu, în Cluj-Napoca, sancțiunea pentru parcarea neregulamentară pe trotuar sau pe un spațiu verde este amenda între 200 și 400 lei. În Pitești, de pildă, minimul este același, însă maximul ajunge până la 500 lei (dacă fapta e comisă de o persoană fizică). În București încă nu au fost stabilite astfel de amenzi dar, nu ne îndoim, edilii din Capitală nu vor rămâne mult în urmă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide