Anunț oficial: încărcarea mașinilor electrice la stațiile Tesla Superchargers din România nu mai este gratuită

Autor: Bogdan Bârliga 03 mart. 2023 Știri auto

Primele stații Tesla Superchargers din România au fost deschise în anul 2021 și erau accesibile doar pentru cei care dețineau o mașină produsă de compania condusă de Elon Musk. Orice posesor de Tesla putea să utilizeze gratis o stație de încărcare rapidă, dar acest lucru nu va mai fi posibil.

„Începând cu data de 9 martie 2023, va fi necesară o plată pe kW/oră în timpul încărcării cu Supercharger”, se arată într-un e-mail trimis de Tesla posesorilor de mașini ale companiei din România, se arată într-un material publicat de hotnews.ro. „Tarifele de încărcare cu Supercharger variază în funcție de locația Supercharger și sunt actualizate în mod regulat. Soldul complet, tarifele din sesiunile de încărcare anterioare și facturile vor fi disponibile în aplicația Tesla”, mai spun cei de la Tesla.

În România sunt la acest moment stații de încărcare rapidă Tesla Superchargers la București, Constanța, Pitești, Cluj, Sibiu și Timișoara. Nu au fost comunicate tarifele pentru încărcare, dar surse citate de HotNews susține că va fi perceput un tarif de 2,5 lei/kwh. Și acestea nu sunt toate modificările anunțate de Tesla pentru stațiile de încărcare Superchargers: va fi introdusă și o taxă de inactivitate.

În galeria foto din acest articol apare o copie a mesajului trimis de Tesla pentru utilizatorii din România publicată pe pagina de social media a vlogger-ului Mariciu.

O nouă taxă ca să eliberezi stația de încărcare mai repede

Pentru ca stațiile de încărcare să fie folosite de cât mai mulți șoferi și să fie descurajat lăsatul mașinii mult prea mult în priză, va exista și o taxă de inactivitate. Această taxă se aplică în cazul în care un vehicul Tesla ocupă o stație atunci când locația Supercharger este ocupată în proporție de cel puțin 50% și după ce sesiunea de încărcare a fost finalizată de 5 minute sau mai mult.

Taxele de inactivitate se dublează atunci când stația este ocupată în proporție de 100%. Pentru România, taxa de inactivitate va fi de 2.5 lei/minut și de 5 lei/minut, în cazul în care stația este ocupată în proporție de 100%.

Conform datelor publicate de Asociația Producătorilor și Importatorilor (APIA) compania condusă de Elon Musk a reușit să obțină o creștere spectaculoasă a vânzărilor în România: anul trecut au fost comercializate pe piața locală 1.020 de unități, în creștere cu 357.4% față de anul 2021 când Tesla vindea pe plan local 223.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide