Aveți nevoie de anvelope de iarnă dacă mergeți la munte. Drumuri acoperite de zăpadă

Autor: David Andrei 28 apr. 2021 Știri auto

Aveți nevoie de anvelope de iarnă dacă mergeți la munte. A nins abundent în județele Brașov, Covasna și Harghita. Drumarii fac eforturi să îndepărteze stratul de zăpadă care a acoperit asfaltul.

GALERIE FOTO

S-a întors iarna în centrul țării. A nins abundent în județele Covasna, Harghita și Brașov. DN1, zona Pasul Oituz, și DN2D, sunt acoperite de zăpadă. Drumarii au intervenit pentru a face drumurile practicabile. Dar șoferii trebuie să știe că vor fi amendați dacă circulă cu vehicule care nu sunt echipate corespunzător.

„Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov acționează cu utilaje de deszăpezire pe toate sectoarele de drum afectate. Vă rugăm să nu circulați în aceste zone dacă ați apucat să vă schimbați cauciucurile de iarnă și să adaptați viteza la condițiile de drum!”, transmit reprezentanții DRDP.

În noaptea de marți spre miercuri, patru utilaje au intervenit pentru a răspândi în total 28 de tone de sare pe DN13B din județul Harghita și pe DN11 și DN2D în județul Covasna.

De asemenea, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri anunță că, pe DN13B, între km 10+000 și km 32+000 Praid-Borzonț din județul Harghita, carosabilul este acoperit cu zăpadă frământată de 1-2 centimetri.

Cât timp veți avea nevoie de anvelope de iarnă

Potrivit legii, șoferii trebuie să folosească pneurile de iarnă sau all season pe orice drum acoperit de gheață, zăpadă sau polei. Ordonanța de Urgență nr. 95/2002 nu menționează date calendaristice privind schimbarea anvelopelor. Așa că, indiferent de data din calendar, abaterea reprezintă o contravenție și se sancționează cu un număr de puncte cuprins între 9 și 20, dar și cu reținerea certificatului de înmatriculare.

Șoferii nu vor avea nevoie de anvelope de iarnă pentru o perioadă îndelungată. Potrivit ANM, în weekend se anunță temperaturi de peste 20 de grade Celsius în regiunile în care a nins zilele acestea.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide