Anvelopele de iarnă care conțin cristale microscopice ce servesc drept ținte

Autor: Marius Vișan 27 ian. 2022 Știri auto

Noua gamă de produse Hakkapeliitta R5 este o combinație inovatoare de aderență absolută pe timp de iarnă, silențiozitate și confort.

Gama cuprinde o selecție de peste 160 de produse. Acoperind dimensiuni de la 14 la 22 inci, anvelopele care poartă această denumire sunt disponibile în categoriile de viteză Q (160 km/h), R (170 km/h) și T (190 km/h). Majoritatea produselor sunt marcate XL pentru cea mai mare capacitate de încărcare posibilă în acea dimensiune.

Selecția va fi disponibilă pentru consumatori începând cu toamna anului 2022. Unul dintre cele mai interesante produse este Hakkapeliitta R5 EV, o anvelopă dedicată vehiculelor electrice și hibride. Principalele piețe sunt țările nordice, Rusia și America de Nord. Acest tip de anvelope sunt dezvoltate de Nokian Tyres.

Cristalele microscopice, integrate în compusul benzii de rulare, servesc drept ținte

Noua anvelopă este echipată cu 40% mai multe blocuri de rulare pe umăr și zona intermediară. Aceasta înseamnă că zona de contact are cu 4% mai mult cauciuc care atinge șoseaua.

Performanța pe gheață se datorează cristalelor unice Arctic Grip. Cristalele microscopice sunt integrate în compusul benzii de rulare și servesc drept ținte, creând în interiorul cauciucului margini de aderență ascuțite și dure. Pe măsură ce anvelopa se uzează, cristalele își intră în rol și oferă o rezervă de aderență binevenită.

Noile anvelope acoperă toate condițiile de iarnă nordică, oferind performanțe previzibile pe drumurile neasfaltate, umede, înghețate și înzăpezite. Una dintre cele mai dificile situații este mocirla, mai ales când apare între benzi pe o autostradă aglomerată.

Concepute pentru a preveni acvaplanarea periculoasă pe zloată, canelurile principale de pe banda de rulare îndepărtează eficient apa și noroiul dintre anvelopă și șosea. Canelurile se deschid din centrul anvelopei către zona umerilor și pompează apa departe de suprafața drumului, asigurând o aderență fermă și fiabilă pe drumurile ude și nămoloase.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nokian


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide