Apel la 112: „Un bărbat circulă haotic pe autostradă!” Ce au descoperit polițiștii?

Autor: Elena Luchian 02 iul. 2021 Știri auto

“Un bărbat circulă haotic pe autostradă!” Așa a sunat un apel la 112, preluat în această dimineață. Oamenii legii au intrat în alertă.

GALERIE FOTO

Autostrada către mare este extrem de aglomerată în weekend-urile din sezonul estival. Nenumărate accidente au loc pe drumul către și dinspre mare. Viteza și neatenția sunt principalele cauze ale incidentelor rutiere. Poliția face eforturi pentru a preveni astfel de evenimente.

În această dimineață, mai multe persoane au apelat număru de urgență după ce au văzut un șofer mergând în zigzag pe Autostrada Soarelui. “Un autoturism, condus de un bărbat, circulă haotic pe autostrada A2, sensul către Constanța!”, a fost mesajul care i-a alertat pe polițiștii rutieri. Aceștia au cerut numărul de înmatriculare al autoturismului.

Câteva minute mai târziu, șoferul era tras pe dreapta. Conducătorul auto le-a trezit suspiciuni polițiștilor încă de la primul contact. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest. Rezultatul a fost incredibil: 2,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice. pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Un apel la 112 poate salva vieți

Incidentul a fost relatat pe pagina Poliției Române. “Nu știm dacă acesta conștientizează pericolul faptei sale, prin urmare, reamintim că alcoolul la volan provoacă tragedii!”, avertizează oamenii legii. Participanții la trafic sunt sfătuiți să ceară ajutorul poliției dacă observă nereguli în trafic. Un simplu apel la 112 poate salva vieți.

Șoferii trebuie să știe că legislația română are toleranță zero pentru consumul de alcool în rândul conducătorilor auto. Cei depistați cu alcoolemie vor rămâne fără permis pentru cel puțin 90 de zile. O alcoolemie Ssub 0,9 mg/l alcool pur în aerul expirat este echivalentă cu o contravenție. Devine infracțiune când aparatul etilotest arată 0,4 mg/l. Fapta se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Română



Comentarii
Inchide