Aproape jumătate din mașinile vândute anul trecut în întreaga lume au fost SUV-uri

Autor: Ionuț Vîlciu 14 iun. 2024 Știri auto
Aproape jumătate din mașinile vândute anul trecut în întreaga lume au fost SUV-uri

SUV-urile câștigă din ce în ce mai multă cotă de piață. Anul trecut, aproape jumătate dintre mașinile noi vândute în toată lumea au fost SUV-uri.

Anul trecut a fost marcat de câteva premiere în industria auto, printre care s-a numărat și faptul că cea mai vândută mașină din lume a fost una electrică. În același timp, aceasta a fost și un SUV. Este vorba despre Tesla Model Y, care a surclasat Toyota RAV4. De asemenea, potrivit HotNews.ro, SUV-urile au reprezentat cea mai populară categorie printre clienții de mașini noi, atingând o cotă de piață globală de 47%.

Anul trecut au fost vândute peste 78 de milioane de mașini în întreaga lume, dintre care 29% au fost de la mărci japoneze, un sfert de la mărci europene, 18% de la mărci chineze și 15% de la mărci americane. Cele mai vândute modele au fost după cum urmează: Tesla Model Y (1,22 milioane de exemplare), Toyota RAV4 (1,07 milioane de exemplare), Honda CR-V (846.000 de unități), Toyota Corolla (803.000 de mașini în toată lumea) și Toyota Corolla Cross (715.000 de unități la nivel global).

SUV-urile sunt preferatele clienților, iar asta nu este un secret

Cea mai vândută mașină produsă de un brand chinez a fost BYD Qin, cu 473.000 de exemplare, iar cel mai vândut model european a fost Volkswagen Polo. Camioneta Ford F-150 a intrat în Top 10, la fel și Toyota Hilux. De asemenea, trei modele din portofoliul BYD s-au clasat printre primele 25 de mașini vândute la nivel global.

Vânzările de SUV-uri au crescut cu 16% față de 2022, în timp ce vânzările totale de mașini noi au avansat cu 10%. Dintre grupurile auto, SUV-urile reprezentat cea mai mare pondere a mașinilor vândute pentru concernul Kia-Hyundai. Astfel, 56% dintre mașinile vândute de grupul auto coreean au fost SUV-uri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide