Aproximativ 800 de mii de mașini Mercedes-Benz din întreaga lume vor fi chemate în service

Autor: Daniel Samoilă 05 ian. 2022 Știri auto

Mai multe modele ale constructorului german Mercedes-Benz vor fi rechemate în service, în perioada următoare.

Concret, decizia companiei vine în contextul în care ar exista o posibilă defecțiune a modelelor diesel GLC, GLE, GLS, precum și exemplarelor din Clasa C, Clasa E şi Clasa S care au fost construite între ianuarie și octombrie 2017.

Publicația germană Bild a anunțat că mai multe scrisori au fost deja trimise clienților, care au fost înștiințați de această veste.

Mercedes recheamă în service 800.000 de modele din întreaga lume

Potrivit Adevărul.ro, se pare că proprietarii mașinilor nu pot merge la inspecția tehnică din cauza lipsei pieselor de schimb. Acest lucru a fost provocat de pandemia de coronavirus.

Mercedes a întâmpinat probleme și la modelele EQC

În urmă cu două luni Mercedes-Benz anunța că va rechema în service modelele EQC. Concret, peste 19.000 unități din SUV-ul electric EQC vor intra în service.

Motivul îl reprezintă o defecțiune din cauza căreia apa s-ar infiltra în unitatea de comandă a direcției.

Potrivit Autorității Federale de Transport Auto din Germania (KBA), producătorul din Stuttgart va trebui să verifice unitatea de control a direcției de pe 19.253 de modele EQC din întreaga lume, 3.073 dintre acestea aparținând unor clienți germani. Este vorba despre unități fabricate în perioada 2019-2020.

Cauza exactă a problemei nu este cunoscută, însă reprezentanții Mercedes-Benz spun că vor trebuie verificate toate cablajele pentru a detecta această cauză, iar dacă vor fi necesare vor fi efectuate gratuit toate reparațiile necesare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: netcarshow.com



Comentarii
Inchide