Ar arăta mai bine un AMG GT cu patru uşi decât un CLS?

Autor: Andrei Ştirbu acum 6 ani Știri

TopGear Bulgaria a publicat câteva imagini cu un Mercedes-Benz AMG GT cu patru portiere, menţionând că, conform colegilor săi de la Auto Bild, Mercedes va lansa un rival pentru Porsche Panamera şi Audi A7 în 2019. Şi că cel mai probabil va fi o reinterpretare a designului prezent pe AMG GT.

GT4 – pe numele său – va avea, în gama de motorizări, pe lângă V8-ul twin-turbo de 4,0 litri, şi un motor diesel. Iar acest model va fi orientat către dinamică. Şi va costa, tot conform Auto Bild, între 120.000 şi 140.000 de euro. 

Nu, ştirea nu era datată cu 1 Aprilie. Da, e clar că este o randare neoficială. Şi, cu toate că Mercedes-Benz se află momentan într-o transă creativă – vor să facă un smart SUV şi un GLS „Maybach” rival pentru Royce şi Bentley – tot nu găsim un motiv, oricât de mic, pentru o viitoare existenţă a acestui GT4. 

Presupusul an al apariţiei lui GT4 se sincronizează cu acela al viitoarei generaţii CLS. Ar renunţa Mercedes-Benz la modelul trendsetter care a creat o nişă, în favoarea unuia care să arate ca un AMG GT mai doldora? Noi sperăm că nu se va renunţa la CLS niciodată.

Mai mult de atât, am întrebat doi oficiali ai Mercedes-Benz România şi am primit acelaşi răspuns, mai puţin partea cu „sperăm”: zvonurile sunt infirmate fără nicio ezitare. 

Cu toate acestea, imaginile de mai sus parcă ne confirmă şi mai mult faptul că designul Mercedes-Benz se pretează de minune pe orice fel de formă a caroseriei. Comentarii
Inchide