Are şanse un Nissan GT-R cu 1.200 CP în faţa unui Bugatti Veyron Vitesse? [VIDEO]

Are şanse un Nissan GT-R cu 1.200 CP în faţa unui Bugatti Veyron Vitesse? [VIDEO]

Autor: Andrei Ştirbu acum 5 ani Știri

Nissan GT-R este cunoscut în lumea largă ca Hussein Bolt al maşinilor (depăşind un record de acceleraţie după altul), în timp ce Bugatti Veyron este ştiut de toată lumea ca etalon al performanţei şi luxului – un GT foarte puternic şi foarte scump. 

Chiar dacă GT-R-ul ar reuşi să se devanseze în startul unui drag race în faţa lui Veyron, cei 1.200 de cai-putere (cât are în cea mai puternică formă a sa) ai lui Bugatti vor reuşi să recupereze din handicap deeestul de repede.

Dar dacă ai aduce un GT-R Alpha 12, de la AMS Performance, al cărui V6 twin-turbo de 4,0 litri scoate peste 1.200 de cai-putere dacă-i dai combustibil de curse? (în cazul de faţă, a primit benzină de 98, ca şi Veyronul, totuşi)

Continuând comparaţia, GT-R dispune de 1.200 de Newtoni-metru, cu 300 mai puţini decât Veyronul Vitesse, şi cântăreşte cu 175 de kilograme mai puţin. Pentru 0-100 km/h, Nissanul are nevoie de mai puţin de 2,7 secunde (Bugattiul necesită 2,6 secunde). Vitesse se laudă cu 410 km/h, în timp ce Alpha 12 poate trece şi de 315 km/h. 

Aşadar, pe care ţi-ai pune banii?Comentarii
Inchide