Armata Română primește forțe proaspete! Cumpără aproape 3.000 de vehicule

Autor: Elena Luchian 08 ian. 2020 Știri auto

Armata Română primește forte proaspete. Ministerul Apărării Naționale cumpără aproape 3.000 de vehicule de mai multe tipuri. Iveco Defence Vehicles SpA și Automecanica Mediaș vor livra vehiculele, după un scandal major, în care un alt participant la licitație a solicitat în instanță anularea procedurii de atribuire a contractului.

GALERIE FOTO

Asocierea care a câștigat licitația organizată de MApN, Iveco Defense Vehicles SpA și Automecanica Mediaș, va furniza 2.902 autocamioane, autocisterne, autofurgonete și autotractoare, remorci și semiremorci de mare capacitate. Contractul estimat la 3,42 miliarde de lei.

La licitație au participat Renault Trucks Defense SAS, Asociarea MHS Trucks&Bus SRL și Rheinmetall Man Military Vehicles GmbH.

“Furnizorul se obligă ca, după livrarea a cel mult 300 de produse din lotul 1, respectiv a 45 de produse din lotul 2, în toate configurațiile aferente primului an de livrare din contractul subsecvent, să furnizeze produsele realizate în facilitățile integrate în industria de profil din România”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Achiziție cu scandal

Procedura de achiziție a demarat în iulie 2018, dar a fost contestată în instanță, Reinmetall cerând în instanță anularea procedurii pentru “abateri grave” de la legislație.

Tribunalul București a dispus anularea și reluarea întregii proceduri de achiziție. MApN a făcut însă recurs, admis parțial de Curtea de Apel București în februarie.

Instanța a cerut Ministerului Apărării Naționale să reia doar a doua etapă a procedurii de atribuire pentru lotul 1 al licitației, inclusiv prin decalarea termenului de depunere a ofertelor.

Rheinmetall a cerut acces la documentele confidențiale din cadrul documentației de atribuire, solicitare respinsă de Tribunalul București.

Astfel, contractul cu Iveco Defense Vehicles SpA și Automecanica Mediaș a fost semnat abia în luna decembrie a anului trecut. Acesta se va întinde pe durata a 7 ani.

Primele vehicule, 942 la număr, vor fi livrate pe durata a patru ani, începând cu anul acesta.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Iveco Defence Vehicles SpA



Comentarii
Inchide