Aro 10 în stare bună, de vânzare pe Autovit. Cât costă clasicul SUV românesc – FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 14 iun. 2023 Știri auto

Un exemplar de Aro 10 cu 42.000 km a fost listat la vânzare pe Autovit. Mașina este în stare bună, iar prețul cerut nu este foarte mare.

Aro a fost una dintre cele mai importante uzine din perioada comunistă, iar mașinile de teren pe care producătorul autohton le producea au rămas adânc împământenite în amintirile oamenilor care au trăit acele vremuri.

Probabil că cele mai cunoscute dintre toate a fost seria 24, serie de modele produsă între 1972 și 2006 în România, până când Aro a dispărut ca entitate. Ero un SUV mare pentru vremea sa, destul de spartan, care nu oferea prea multe dotări de confort, dar se descurca bine în teren accidentat. Acesta era principalul său scop, dar Aro a venit în 1980 cu un SUV de mici dimensiuni, numit Aro 10.

Acest nou SUV compact împărțea foarte multe componente cu Dacia 1300, inclusiv motorul, elemente precum farurile sau elemente interioare. De asemenea, mașina a fost vândută în Marea Britanie sub numele de Dacia Duster.

Aro 10 în stare bună. Cu cât se vinde pe Autovit?

Aceste mașini nu au fost cele mai rezistente, mai ales că multe dintre ele au fost abuzate sau exploatate în medii nefavorabile. Cu toate acestea, am găsit un Aro 10 din 1983, din seria originală, listat la vânzare pe Autovit. Vânzătorul cere pe mașină 3.450 de euro.

Mașina listată la vânzare pe Autovit este descrisă drept „proiect” dar, din câte putem observa, nu arată rău deloc. Caroseria pare că a fost revopsită. Cu toate acestea, mașinii îi lipsesc câteva elemente, de aici și calificativul de „proiect”.

Fiind un exemplar timpuriu, mașina este echipată cu motorul de pe Dacia 1300, ceea ce înseamnă că dispune de 55 CP și de o transmisie manuală cu 4 rapoarte. Proprietarul spune că motorul pornește și că mașina se poate deplasa sub propria putere.

Ați cumpăra o astfel de mașină ca pe un proiect?

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autovit


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide