Încă un ARO a ajuns pe mâinile unui român din America. Povestea mașinii cu parbriz ciuruit de gloanțe

Autor: Promotor 29 mart. 2021 Știri auto

Nu este primul ARO care a pus roțile pe pământ american. Dar este unul dintre puținele construite pentru America, ce a ajuns în garajul unui român. Povestea unui ARO cu motor de 2,5 litri și cu parbrizul ciuruit de gloanțe.

GALERIE FOTO

Acest ARO 244 a fost construit pentru America. Autorul proiectului extrem de îndrăzneț, Daniel, spune că vehiculul cu origini românești are motor pe benzină de 2,5 litri, de proveniență Jeep, cuplat la o transmisie manuală cu cinci rapoarte. Unitatea dezvoltă aproximativ 140 de cai putere. Acest motor nu a ajuns niciodată sub capota modelelor fabricate în România pentru clienții români.

Aproximativ 30.000 de kilometri a rulat până când a ajuns în garajul lui Daniel, românul stabilit în America. Prima dată a fost înmatriculat în 1994. Primul proprietar l-a vândut în 1998. De atunci, acest ARO american n-a mai călătorit pe roți.

Daniel și-a adus vehiculul din Georgia, acolo unde – povestește el – stătuse îngropat într-o mlaștină. Vânzătorul pusese anunț pe internet, dar nici nu știa ce model vinde. Bănuia că este vorba despre un Volvo.

Daniel l-a cumpărat fără chei, fără contact și fără rezervor, așa că a reușit să-l pornească abia la o lună de când l-a adus acasă. Avea farurile și grila sparte, podeaua găurită. Iar prin parbriz, trecuseră, la un moment dat, niște gloanțe.

De 2-3 ani lucrează Daniel la acest ARO. Și-a adus piese din România. Multe au venit în bagajele de mână ale unor prieteni. Recent a primit și un parbriz. Cel nou n-a fost găurit de gloanțe.

Daniel are un motiv pentru care a vrut să aibă un ARO în America

Daniel are un motiv întemeiat pentru care a vrut să aibă un ARO în America. Prima mașină pe care a condus-o a fost un ARO 243, mașina bunicului, a spus într-un vlog recent pe canalul de YouTube Eduard Popescu. I-a rămas gândul la modelul pătrățos. Mulți ani mai târziu, dincolo de Atlantic, și-a îndeplinit un vis. “E proiectul meu de suflet, proiectul care n-are sens, în care știi că bagi mai mulți bani decât va valora vreodată”, spune el.

Mașina lui are acum o podea nouă. Cea veche a fost singura afectată de rugină. Era, pur și simplu, găurită, se putea vedea asfaltul prin ea.

Românul din America a dezmembrat mașina și a reasamblat-o ca pe un puzzle. A schimbat pompa de frână. Trei a încercat până a găsit varianta câștigătoare. ARO de dincolo de Atlantic are discuri noi, care au făcut turul României înainte de a ajunge la Chicago, Illinois, apoi la Daniel, în Maryland.

Sistemul de răcire integrează piese preluate de la Ford Bronco. ARO cu ADN românesc a devenit un model… internațional. Are și componente de Kia, și de Honda.

Ce are de gând Daniel cu acest ARO în America? Nu are planuri certe. Dar un lucru este sigur. Nu-l va vinde niciodată.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide