ARO-ul ce a aparținut Securității a fost scos la vânzare pe OLX. Care este prețul cerut pe mașină – FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 09 feb. 2024 Știri auto

Un ARO complet restaurat a fost la vânzare pe OLX, iar modul în care arată îi va îndupleca până și pe cei mai pretențioși dintre noi.

Știm că încă există pasiune pentru mașinile clasice, iar pentru Români există două nume foarte sonore atunci când vine vorba despre mașinile de altădată: Dacia și ARO. Dacia a avut parte de o soartă mai blândă, vedem asta și în prezent, când producătorul românesc este un jucător important pe piața automobilelor noi.

Cu toate acestea, timpul nu a fost la fel de blând cu ARO, producător ce și-a încheiat activitatea la începutul anilor 2000. Chiar și așa, modelele clasice produse sub numele de ARO sunt căutate de pasionați, tocmai de aceea ne place să mai scanăm din când în când piața și să vă prezentăm modele interesante scoase la vânzare în România.

ARO-ul acesta ar fi aparținut securității

De această dată am găsit un ARO 240 fabricat în anul 1977, despre care vânzătorul scrie în anunț că a fost complet recondiționat. Din câte putem observa din poze, putem crede această afirmație, deoarece mașina se prezintă într-o stare foarte bună. Caroseria finisată într-o nuanță deschisă de albastru nu are rugină și arată impecabil, cu toate ornamentele la locul lor.

Mașina este dotată cu motorul pe benzină de 2.5 litri și transmisia manuală cu 4 trepte, specifică perioadei. De asemenea, proprietarul spune că are un dosar complet cu toate etapele restaurări.

În plus, se pare că mașina ar proveni din parcul auto al securității statului. După cum știm, automobilele ARO nu erau destinate civililor, ci erau folosite pe marile platforme industriale și de instituțiile statului. Prețul cerut pe acest exemplar de ARO 240 complet restaurat este de 16.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: OLX


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide