#ArtMeMINI – Artă în showroom. Povestea artistului care conduce și desenează MINI

Autor: Elena Luchian 11 dec. 2019 Știri auto

Showroom-urile MINI găzduiesc proiectul #ArtMeMINI. Primul episod poartă semnătura lui Alexandru Mariș și este dedicate anului aniversar al brand-ului. 60 de schițe sărbătoresc 60 de ani de MINI.

Lucrările vor fi prezentate atât în cele două showroom-uri din București, în perioada 9 decembrie 2019 – 9 martie 2020. Alexandru Mariș a lucrat 3-4 luni, aproape în fiecare zi.

GALERIE FOTO

#ArtMeMINI

„Albumul rezultat este împărţit în trei capitole: 20 de schiţe despre evoluţia MINI, 20 de schiţe despre conceptele inedite de-a lungul anilor şi 20 de personalităţi printre care Enzo Ferrari, Niki Lauda, Mary Quant”, explică Alexandru Mariş.

Pentru Alexandru, MINI face parte din familie. Artistul conduce un MINI Cooper D, la care spune că apreciază liniile retro și comportamentul sportiv: „Întotdeauna mi-au plăcut maşinile mici: Käfer, Fiat 500, Lupo. Întotdeauna mi-au plăcut farurile rotunde: Porsche 911, Alfa Romeo Giulia. Întotdeauna mi-au plăcut cursele: Monte Carlo, Le Mans, Nürburgring. Şi întotdeauna mi-au plăcut maşinile clasice restilizate. MINI le are pe toate într-o maşină de zi cu zi. Pachetul perfect s-ar putea zice.”

#ArtMeMINI

Pasiunea lui a început cu un bloc de desen. Când a venit momentul să se înscrie la facultate, plecat de acasă hotărât să urmeze specializarea Autovehicule Rutiere, s-a întors înscris la Design Industrial la Universitatea Transilvania din Brașov. Acolo a făcut parte din ecehipa Formula Student și a devenit pasionat de editare digitală și modelare 3D. El a fost cel care a creat Conceptul Dacia 1300 în 2014.

Inginer conceptor caroserie în cadrul Groupe Renault. Așa se numește pasiunea transformată în job de Alexandru Mariș. În ultimii ani, s-a îndreptat și către pictură. “Pictura am considerat-o cel mai bun mod de a promova arta auto în Romania, unde, în afară de 2-3 prieteni artişti, stăm destul de prost. Este o tehnică cu un impact destul de mare şi are potenţialul ca peste ani să devină valoroasă”, spune Alexandru, care mărturisește că pilotul lui preferat rămâne Niki Lauda.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bogdan Paraschiv



Comentarii
Inchide