Așa arată cel mai scump Renault Clio din toate timpurile. S-a vândut la licitație cu peste 100.000 de euro

Autor: Cristian Gubandru 03 mart. 2022 Știri auto

Când te gândești la mașini de colecție în valoare de peste 100.000 de euro, cel mai probabil te gândești la modele Ferrari, Aston Martin, sau alte mașini de lux rare. Dar cel mai recent record mondial la o licitație auto tocmai a fost stabilit de un Renault Clio, care are ceva special.

Un Renault Clio V6, de a doua generație, cu două locuri, construit în număr limitat de marca franceză, tocmai a fost cumpărat de un colecționar, stabilind un nou record mondial, devenind cel mai scump exemplar Clio vândut vreodată la licitație.

Acest exemplar, din 2004, a participat la Festivalul de Viteză de la Goodwood din 2005, unde a fost pilotat de către fostul pilot de F1 Patrick Tambay.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Modelul este una dintre edițiile limitate construite de Renault pe parcursul a două generații din 2001 până în 2005. Doar 1.309 de exemplare a celei de-a doua ediții au fost fabricate între 2003 și 2005.

Exemplarul unic s-a vândut la un preț de licitație de 90.000 de lire sterline prin intermediul pieței online Collecting Cars.

Acest Clio V6 are însă câteva atuu-uri: este puțin rulat și este vopsit în nuanța Acid Yellow Pearlescent Illusion. Modelul este extrem de greu de găsit, fiind doar 21 de exemplare în lume în această nuanță.

Un Renault Clio cu design individual

Culoarea caroseriei este completată de pachetul opțional „i.d. Pack 4”, care include tapițerie din piele moale Nappa Storm Grey cusută manual, o opțiune rară de 3.900 de lire sterline existentă pe doar 18 mașini. Pachetul include inserții din piele pe ușă, volanul, schimbătorul de viteze și frâna de mână îmbrăcate în piele, precum și Alcantara gri deschis pentru stâlpii parbrizului.

Propulsat de un motor V6 de 3,0 litri, care transmite în jur de 255 CP roților din spate printr-o transmisie manuală cu șase trepte, acest exemplar are puțin peste 17.000 de mile (27.000 de km) și un istoric de service complet la dealerii Renault.

Modelul poate accelera de la 0 la 100 km/h în 5,8 secunde și poate atinge o viteză maximă de 246 km/h.

„Exemplarele Clio V6 cu kilometraj redus sunt din ce în ce mai greu de găsit, iar această mașină a reprezentat o combinație probabil unică de culori rare, interior integral din piele și o istorie excelentă. Acest rezultat a depășit așteptările oricui, ceea ce demonstrează puterea licitațiilor pentru mașini de colecție, pentru că nu există o limită la care poate ajunge licitația,” a spus Edward Lovett, fondatorul Collecting Cars.

Sursa: Collecting Cars

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Collecting Cars


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide