Așa arăta luxul în anii ’50, în viziunea britanicilor: Jaguar Mark V

Autor: Cristian Gubandru 03 mai 2022 Știri auto

La sediul RAR Grivița a ajuns un Jaguar Mark V, o mașină de lux din anii 50 cu motor pe benzină de 3,5 litri 125 CP și tracțiune spate, au scris pe Facebook reprezentanții companiei.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Jaguar Mark V la RAR

„Așa arăta luxul în anii ’50, în viziunea britanicilor: Jaguar Mark V. Produs în anul 1950, acest autovehicul a fost conceput special pentru a putea fi dotat cu volan atât pe partea dreaptă, cât și pe partea stângă. Jaguarul pe care l-am fotografiat la RAR Grivița are un motor pe benzină de 3.485 cmc, 125 de cai putere și tracțiune spate.

Interesant este că automobilul poartă numele „Mark V”, deși nu au existat și modelele precedente – I, II, III și IV. Explicația pare să fie legată de faptul că inginerii auto au creat cinci tipuri diferite de caroserie până s-au decis care este cea aleasă pentru a fi lansată și produsă în serie”, au spus reprezentanții RAR.

Și în luna aprilie au ajuns la reprezentanțele RAR câteva modele deosebite: Shelby Cobra, Mercedes-Benz 170 S-V, Minerva-Land Rover TT, FIAT 500 Giardiniera, Dacia 1100.

Sursa: RAR

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: RAR


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide