Ascultă cum sună noul Ford GT pe circuit şi o să îţi faci ziua mai frumoasă (VIDEO)

Autor: Andrei Ştirbu 04 aug. 2015 Știri auto

Noul Ford GT mai are de trecut prin câteva probe de foc înainte de a ajunge la dealeri în 2016, iar versiunea de curse, gândită pentru Le Mans 2016, trebuie să demonstreze că e suficient de bună ca să câştige ediţia de anul viitor a legendarei curse de anduranţă franceze, fiindcă scopul americanilor e clar: victoria.

Există şi o explicaţie istorică pentru existenţa noii generaţii Ford GT, atât în variantă de stradă, cât şi în versiune de curse: în 2016 se împlinesc 50 de ani de când un Ford a câştigat prima dată la Le Mans, iar producătorul auto vrea să sărbătorească aşa cum se cuvine.

În videoclipul de mai jos, poţi să vezi GT-ul pregătit pentru Le Mans cum face ce ştie el mai bine pe circuit: zgomot şi viteză. Noi zicem că sună foarte bine, având în vedere că e vorba despre un V6 biturbo. Tu ce zici?

VIDEO:

Articol publicat iniţial pe 30 iulie 2015

UPDATE:

Am vrut mai mult, Ford s-a conformat. În clipul de mai jos, echipa de dezvoltare de la Ford Performance – care va fi responsabilă pentru 12 viitoare modele sport Ford lansate până în 2020 – aproape că se laudă cu cât de bine s-a comportat GT în primele teste.

Iar GT va juca un rol important aici, fiind „o platformă pentru inovaţii tehnice”. Versiunea de curse Ford GT va folosi, în kitul aerodinamic, şi componente printate 3D. Şi, Doamne!, cum sună acest EcoBoost…

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide