Aston Martin DBX „mild-hybrid” debutează pe 19 noiembrie

Autor: Mihai Morcovescu 15 nov. 2021 Știri auto

Aston Martin a prezentat primele informații și fotografii oficiale cu noul DBX echipat cu un sistem de propulsie „mild-hybrid” de la Mercedes-AMG. Modelul își va face debutul oficial pe 19 noiembrie, cu ocazia Auto Guangzhou Show.

Sistemul de propulsie este alcătuit dintr-un motor turbo cu șase cilindri în linie de 3,0 litri şi un compresor auxiliar acţionat electric (ISG) de 48V. Astfel, Aston Martin DBX devine primul model al britanicilor cu un astfel de demaror-generator.

Propulsorul „straight six”, care se regăsește și sub capota modelului Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+, furnizează o putere maximă de 435 CP și 520 Nm de cuplu, în timp ce ISG poate oferi suplimentar 22 CP și un cuplu de 250 Nm, resurse ce sunt injectate în primele trei secunde de accelerare.

Cel mai scump SUV „straight six” din lume

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cuplat la o transmisie automată cu nouă rapoarte care transmite resursele către toat cele patru roți, DBX este capabul să facă sprintul 0-100 km/h în 5,4 secunde și să atingă o viteză de vârf de 259 km/h. Tracțiunea este integrală, dar cu ambreiaj pentru conectarea punţii frontale, în timp ce diferenţialul posterior are un mecanism de blocare controlat electronic marca Mercedes-AMG.

Spre comparație, modelul echipat cu propulsor V8 de 542 CP și 700 Nm de cuplu, demarează de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde și poate atinge o viteză de top de 291 km/h.

Din punct de vedere al eficienței consumului de carburant, versiunea „mild-hybrid” a lui DBX se laudă cu o cifră combinată de 10,5 l/100 km în regim WLTP comparativ cu cei 14,3 l/100 km pe care îi consumă modelul V8.

Estetic vorbind, versiunea „straight six” se distinge prin logo-ul specific care se regăsește pe aripile față și prin cele două prize de aer de pe capotă. Echiparea standard oferă jante de 21 inch, iar opțional sunt disponibile cele de 23 de inch.

Pe piața din China, acolo unde este deocamdată disponibil, noul Aston Martin DBX „mild-hybrid” are un preț de pornire de 1,898 milioane de yuani (cca. 297.000 de dolari), semnificativ mai mic comparativ cu modelul V8, care costă 2,298 milioane de yuani (cca 360.000 de dolari).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Aston Martin


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide