Atac cibernetic la Rompetrol. Nu funcționează programul Rompetrol Go si aplicația mobilă

Autor: Cristian Gubandru 07 mart. 2022 Știri auto
Atac cibernetic la Rompetrol. Nu funcționează programul Rompetrol Go si aplicația mobilă

Rompetrol s-a confruntat cu un atac cibernetic complex și, în acest moment, nu funcționează site-urile companiei și serviciul Fill&Go din benzinării.

„În cursul acestei nopți, Rompetrol s-a confruntat cu un atac cibernetic complex. Suntem în permanentă legătură cu Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și împreună depunem toate eforturile pentru rezolvarea situației”, au scris pe Facebook reprezentanții companiei.

Pentru protejarea datelor, compania a sistat temporar funcționarea site-urilor și a serviciului Fill&Go, atât pentru flote, cât și pentru persoanele fizice. De asemenea, nu funcționează programul Rompetrol Go si aplicația mobilă.

Activitatea benzinăriilor Rompetrol se desfășoară normal, clienții având la dispoziție opțiunea plății în numerar sau prin card bancar.

Activitatea operațională a rafinăriei Petromidia nu este afectată

Compania comercializează exclusiv gama de carburanți auto – produși de rafinăria Petromidia Năvodari. Aceasta este parte a Rompetrol Rafinare – care operează și rafinăria Vega Ploiești și divizia de petrochimie – unicul producător intern de polimeri, fiind deținută în principal de KMG International (54,63% – direct și indirect) și Statul Român, prin Ministerul Energiei (44,7%).

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român și-a propus să atingă până în 2023 o rețea de 84 benzinării în România (achiziția și modernizarea de stații existente, construcția de noi stații), care vor asigura crearea a peste 1.000 de noi locuri de muncă, peste 5.000 de persoane implicate în diverse faze de dezvoltare (design, execuție, construcție) și peste 1.200 parteneri comerciali.

Sursa: Facebook / Rompetrol România

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Rompetrol


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide