Atac la Dacia Duster. Skoda construiește un SUV low-cost

Autor: Elena Luchian 05 dec. 2019 Știri auto

Skoda lucrează intens la un SUV low-cost. Constructorul ceh încearcă să dea astfel o replică ultra-popularei Dacia Duster, cel mai bine vândut SUV mic din Europa.

Intră în galerie

Mașina va fi comercializată pentru început în India, acolo unde cehii au demarat deja dezvoltarea unei noi platforme. Noul SUV de la Skoda va fi dezvăluit anul viitor în februarie, la Salonul Auto din Delhi, sub forma unui concept.

SUV-ul low cost de la Skoda va fi construit pe noua platformă MQB-A0-IN, derivată din platforma MQB-A0 a Grupului Volkswagen și rezervată modelelor subcompacte. Versiunea de serie va ajunge, pentru început, în showroom-urile din India, la sfârșitul anului 2020.

La scurt timp după lansarea SUV-ului, cel mai probabil în 2021, Skoda va dezvălui și o limuzină. Și aceasta va veni cu un preț mult mai mic decât celelalte modele ale brand-ului din Mlada Boleslav. Ambele mașini vor fi construite în India. Pentru moment, cehii nu au în plan adaptarea celor două la piața europeană și comercializarea lor pe “Bătrânul continent”, deși planurile se pot schimba în funcție de cifrele de vânzări înregistrate în Asia.

Skoda investește un miliard de dolari în acest proiect, care vizează și construirea unui centru de Cercetare și Dezvoltare lângă Delhi. Oficialii constructorului ceh anunță că 90% dintre piese vor fi furnizate de către companii care activează pe plan local, ceea ce le va permite să păstreze modelele într-o gamă de prețuri foarte accesibile.

Skoda încearcă astfel să recupereze teren în lupta cu Duster-ul ultra-popular, care se comercializează și în India, cu logo Renault.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda



Comentarii
Inchide