Atac la Mercedes-Benz GLS și BMW X7. Volvo pregătește XC100

Autor: Elena Luchian 18 mart. 2020 Știri auto

Mercedes-Benz GLS și BMW X7 vor primi, în sfârșit, un rival pe măsură. Volvo XC100 va fi noul vârf de gamă în familia de SUV-uri a constructorului suedez.

Intră în GALERIE FOTO

Volvo lucrează la XC100, un model cu care speră să cucerească și piața americană, acolo unde SUV-uri cu proporții impresionante, cum sunt Cadillac Escalade și Lincoln Navigator, fac legea. Pe “bătrânul continent”, XC100 ar fi rival pentru BMW X7 și Mercedes-Benz GLS.

Cel mai probabil, Volvo XC100 va prelua elementele de design minimalist ale SUV-urilor mai mici, dar la o altă scară, care să se potrivească proporțiilor generoase ale mașinii. Vom vedea astfel la viitorul model farurile cu semnătura luminoasă tipică brand-ului, grila de mari dimensiuni și silueta angulară.

La baza SUV-ului gigant se va afla o versiune actualizată a platformei SPA (Scalable Product Architecture). Modelul va fi cu aproximaitv 178 mm mai lung și cu 127 mm mai lat decât actualul XC90, ceea ce se traduce prin mai mult spațiu interior. În funcție de configurația aleasă, XC100 poate primi și trei rânduri de scaune, cinci, șase sau șapte locuri.

Modelul ar putea intra în producție abia în 2023. În gamă își va face apariția, la scurt timp după lansare, și o versiune electrică, un pas important în strategia de electrificare a constructorului suedez, care speră ca până în 2025, 50% dintre unitățile vândute să fie electrice.

Până atunci însă, ne putem mulțumi cu o simulare realizată de rușii de la Kolesa, care au desenat modelul de clasă mare pornind de la un XC90.

Foto reprezentativă: Volvo XC90

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide