Atac la Mercedes și BMW! Noul DS9 este mașina cu care francezii le fură clienții nemților

Autor: Elena Luchian 24 feb. 2020 Știri auto

Noul DS9 lansează un atac la adresa granzilor germani, Mercedes-Benz Clasa E și BMW Seria 5! La jumătate de an de la dezvăluirea sa în China, limuzina franceză ajunge și pe pământ european.

Galerie foto

Noul DS9 va fi vârful de gamă al portofoliului constructorului francez, care produce și SUV-urile DS3 Crossback și DS7 Crossback. Mașina își va face debutul public la Salonul Auto de la Geneva, săptămâna viitoare, acolo unde nu vor ajunge însă, ceilalți reprezentanți ai grupului PSA.

DS9 are la bază versiunea cu ampatament lung a lui Peugeot 508, disponibilă în China. Cu un design îndrăzneț, modelul măsoară 4.933 de milimetri în lungime, 1.855 milimetri în lățime, 1.468 milimetri în înălțime și are un ampatament de 2.895 de milimetri. Sunt proporții care o poziționează în segmentul premium în care BMW Seria 5 și Mercedes-Benz Clasa E fac legea.

Cabina lui DS9 vine cu un concept ergonomic, elegant și original, preluat de la SUV-ul DS7 Crossback. Astfel, informațiile relevante sunt redate pe un instrumentar de bord complet digital, iar funcțiile mașinii pot fi controlate prin intermediul unui ecran tactil aflat în consola centrală.

Sub capota lui DS9 funcționează, în China, motorul turbo de 1,6 litri cu 200 de cai putere, dar și un sistem de propulsie plug-in hybrid, care integrează același motor termic și un motor electric. Așa că ne putem aștepta ca limuzina să ajungă în Europa cu propulsii similare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide