Atenţie, peste 1.500 de poliţişti acţionează azi în zona trecerilor la nivel cu cale ferată – VIDEO

Autor: Cristian Agatie 17 oct. 2019 Știri auto

Peste 1.500 de poliţişti se află, joi dimineaţă, în zona trecerilor la nivel cu cale ferată pentru a preveni eventualele accidente. Acţiunea este urmarea faptului că, numai în primele 9 luni ale acestui an, în zona barierelor de cale ferată au fost înregistrate 30 de accidente cu 16 morţi.

În cursul dimineţii de joi, Poliţia Română, prin Direcţia de Poliţiei Transporturi, desfăşoară o acţiune la nivel naţional, pentru prevenirea evenimentelor produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

„Timp de 6 ore, peste 1.500 de poliţişti de la transporturi, rutieră şi ordine publică vor acţiona atât în zona trecerilor la nivel cu calea ferată semnalizate cu mijloace automate, cât şi a celor semnalizate doar cu indicatoare rutiere, pentru creşterea siguranţei călătorilor. De asemenea, pe parcursul acţiunii poliţiştii realizează şi o inventariere a trecerilor la nivel cu calea, urmând ca riscurile identificate să fie comunicate tuturor factorilor responsabili cu siguranţa transporturilor”, informează reprezentanţii IGPR.

Echipele vor acţiona în zona a 500 de treceri la nivel cu calea ferată din întreaga ţară. În aceste activităţi, alături de poliţişti sunt angrenaţi jandarmi şi poliţişti locali. 

În primele 9 luni ale anului 2019, au fost înregistrate 30 de accidente în zona trecerilor la nivel cu calea ferată soldate cu 16 morţi, 13 persoane rănite grav şi 30 rănite uşor.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide