Atenție, șoferi! A început ridicarea mașinilor abandonate din București

Autor: George Cristea 27 aug. 2020 Știri auto

Atenție, șoferi! A început ridicarea mașinilor abandonate din București. Primăria sectorului 2 a dat deja startul. Reamintim că recuperarea mașinilor ridicate este practic imposibilă potrivit unei legi noi intrate recent în vigoare.

Intră în Galeria FOTO

Mai mulți șoferi din sectorul 2 au găsit zilele acestea somații din partea Primăriei pentru a clarifica soarta mașinilor lor. Nu este vorba neapărat de rable abandonate, multe dintre acestea aflându-se în stare relativ bună. Toate însă au ceva în comun: sunt mașini cu an de fabricație destul de îndepărtate, care nu a u mai fost mișcate de proprietari de multă vreme.

Proprietarilor le este pus în vedere să își ridice autovehiculul în termen de 10 zile, altfel acesta va fi declarat abandonat și ridicat de pe spațiul public, urmând a fi returnat doar în urma achitării taxelor aferente și costurilor datorate primăriei.

Ridicarea mașinilor abandonate. Ce se întâmplă cu mașinile din Sectorul 2?

„Vă somăm ca în termen de 10 (zece) zile de la data afișării prezentei, să ridicați vehiculul aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al municipalității. În caz contrar, vehiculul va fi declarat prin Dispoziție a Primarului Sectorului 2 ca fiind abandonat/fără stăpân, urmând a fi ridicat, transportat și depozitat, împreună cu bunurile aflate în interiorul acestuia, într-un spațiu special amenajat, iar pentru restituirea vehiculului, va trebui să faceți dovada calității de proprietar, deținător legal al acestuia, precum și să achitați toate taxele și costurile aferente”, sunt avertizați proprietarii automobilelor respective.

Ridicarea mașinilor care sunt considerate ca fiind abandonate sau fără stăpân se poate face mult mai ușor după adoptarea modificărilor la legea 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate. Conform noii legislaţii, un vehicul va fi considerat abandonat dacă a fost lăsat pe drumuri/parcări publice mai mult de 6 luni fără ITP şi asigurare RCA în vigoare, iar proprietarul nu a plătit impozitul aferent.

Perioada în care vehiculele pot rămâne neutilizate în parcările publice va fi scurtată de la 1 an la 6 luni, în timp ce definiţia termenului „vehicule fără stăpân” se modifică pentru a include şi acele vehicule înmatriculate în străinătate, care nu puteau fi ridicate din simplul motiv că nu au numere de înmatriculare româneşti.

Ridicarea mașinilor este în plină desfășurare și în sectorul 4

Operațiunea de ridicare a mașinilor abandonate se desfășoară și în sectorul 4.  Primarul de sector, Daniel Băluță, face un titlu de glorie din aceasta, după ce a declarată război rablelor de pe străzi.

„Rablele trebuie să dispară de pe străzi! Vă anunțam, în urmă cu ceva timp, că am triplat capacitatea de ridicare a mașinilor abandonate sau fără stăpân de pe domeniul public, iar rezultatele se văd deja. De la începutul lunii, am ridicat 152 de astfel de autovehicule, care au devenit în timp adevărate focare de infecție, ce pun în pericol sănătatea oamenilor. Practic, am eliberat tot atâtea locuri de parcare pe care le vom atribui celor care nu au unde să își lase mașinile”, a scris Băluță pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide