Atenție, șoferi! Cod galben de ninsori și viscol la munte!

Autor: Promotor 24 dec. 2019 Știri auto

Dacă plecați sau ați plecat deja la munte, trebuie să știți că Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de ninsori și viscol în zonele montane.

Intră în galeria foto

Acesta este valabil în intervalul 23 decembrie, ora 20.00 – 25 decembrie, ora 10.00.

Ninsorile vor predomina, pentru început, în zona montană înaltă, dar își vor face apariția, în cantități consistente, și la altitudini mai joase, începând cu după-amiaza zilei de marți, 24 decembrie. Vizate sunt arii largi din Carpații Meridionali și Occidentali.

ANM avertizează și în privința rafalelor de vânt care vor depăși viteze de 80-90 km/h. Nouăsprezece județe sunt vizate. Acestea sunt Alba, Arad, Argeș, Bihor, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Vâlcea și Vrancea.

Șoferii trebuie să ia în calcul că, în aceste condiții, vizibilitatea va fi redusă semnificativ și că trebuie să circule cu atenție sporită.

„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze, în prealabil, cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

CNAIR anunță că au fost mobilizate utilaje în zonele vizate de codul galben pentru a menține rutieră națională practicabilă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide