Atenție, șoferi! Cod galben de polei şi ninsori viscolite

Autor: David Andrei 11 feb. 2021 Știri auto

Vești proaste pentru șoferi. Vin zile cu temperaturi extrem de reduse, care aduc condiții dificile de drum. ANM a emis o avertizare de tip cod galben de ger, polei și ninsori pentru toată țara.

GALERIE FOTO

Avertizarea a intrat în vigoare joi, pe 11 februarie și va fi valabilă până pe 15 februarie, ora 18. Aceasta vizează tot teritoriul țării. Treptat ploile se transformă în lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica și va atinge viteze de 55-65 km/h, viscolind ninsoarea. Își vor face apariția depuneri de polei pe arii restrânse și în nordul Moldovei.

Potrivit ANM, A intrat în vigoare și un cod galben de ninsori în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării, valabil din dimineața zilei de 11 februarie și până pe 12 februarie, ora 12:00. În acest interval, vremea se va răci brusc în toate regiunile. Va fi ger în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării.

Vor cădea cantități semnificative de ninsoare în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și în zonele montane. Sunt așteptate ninsori și în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei. Pe alocuri se va depune un strat consistent de zăpadă.

CNAIR îi sfătuiește pe șoferi să circule cu prudență în condițiile avertizării de tip cod galben

Se vor înregistra intensificări ale vântului, care va sufla cu viteze de 55-65 km/h și izolat, peste 70-80 km/h, în special în sud-vest, centru, est și sud-est. Rafalele vor amplifica senzația de frig.  În regiunile montane înalte se vor înregistra și intensificări de peste 100-120 km/h.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere face apel la șoferi și le recomandă acestora să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru circulație în condiții de iarnă și să se deplaseze cu prudență. Mai mult, aceștia ar trebui să se informeze cu privire la condițiile de trafic în zonele pe care urmează să le tranziteze pentru a evita blocajele. La ninsoarea precedentă, sute de conducători auto din județele Tulcea și Constanța au petrecut ore întregi în mașină, așteptând deblocarea drumurilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide