Atenție, șoferi! Coduri galbene și portocalii de ninsoare în aproape toată țara

Autor: ProMotor 22 mart. 2020 Știri auto
Atenție, șoferi! Coduri galbene și portocalii de ninsoare în aproape toată țara

Atenție, șoferi! Meteorologii au emis coduri galbene și portocalii de ninsoare. Aceștia avertizează că vremea se va răci semnificativ în toată țara, iar la munte, în centrul, în nordul și în nord-estul țării sunt așteptate căderi masive de zăpadă.

Vremea va continua să se răcească până pe 25 martie, la ora 18:00. În zilele care urmează,va ninge sau vor cădea precipitații mixte, iar carosabilul va fi acoperit de un strat de zăpadă. În plus, se vor înregistra și intensificări ale vântului de până la 50-60 km/h.

Se va depune un strat de zăpadă și în regiunile sudice și sud-vestice și izolat vor fi posibile depuneri de polei, iar local și temporar își va face apariția și viscolul, informează ANM.

Când este momentul să montezi anvelopele de vară

Codul galben de ninsori moderate și viscol va fi valabil începând cu 23 martie, ora 02:00, în zona Carpaților Orientali și în Carpații Meridionali. Tot atunci, va intra în vigoare și va fi valabil până pe 25 martie, ora 10:00, și un cod galben de intensificări ale vântului și precipitații mixte pentru Dobrogea și jumătatea estică a Munteniei.

Un cod portocaliu de ninsori și viscol este valabil pentru Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali, începând cu 23 martie, ora 02:00 și până pe 25 martie, la ora 10:00.

Trebuie să ai anvelope de iarnă la sfârșit de martie?

Conform legii, trebuie să ai anvelope de iarnă nu numai iarna, ci oricând circuli pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Este ideal ca mașina ta să aibă pneurile de iarnă atunci când temperatura scade sub 7o Celsius, chiar dacă rulezi pe suprafețe uscate. Sub această temperatură, materialul folosit în compoziția cauciucurilor de vară începe să se întărească, iar aderența acestor este redusă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide