Atenție, șoferi! Apar treceri de pietoni supraînălțate în București. Rupi mașina dacă mergi prea tare

Autor: David Andrei 01 iun. 2021 Știri auto

Treceri de pietoni supraînălțate în zonele în care se află școli. Este un proiect care va fi dezbătut de Consiliul General al Capitalei. Aceastea ar trebui abordate cu atenție sporită de către pietoni. Altfel, aceștia riscă să-și strice mașinile.

GALERIE FOTO

Astfel de treceri de pietoni supraînălțate ar urma să-și facă apariția la trecerile nesemaforizate aflate la o distanță mai mică d 300 de metri de unitățile de învățământ. Este un proiect aflat pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului General al Capitalei.

Proiectul are ca scop sporirea gradului de siguranță rutieră din proximitatea unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul București. Potrivit proiectului, astfel de treceri de pietoni vor fi amplasate doar pe artere pe care nu este perturbat transportul în comun.  Amplasarea acestora va fi stabilită de către administratorii drumurilor, sub coordonarea Administrației Străzilor, cu avizul Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului București.

Referatul de aprobare trage un semnal de alarmă. În fiecare dintre ultimii ani, între 1.800 și 2.100 de persoane și-au pierdut viața în țara noastră, în accidente rutiere. În 2020, s-au înregistrat 24 de decese din cauza neatenției pietonilor și aproape 100 de accidente grave cu 10 persoane decedate pentru că șoferii nu au acordat prioritate.

În cazul în care proiectul primește undă verde, noile măsuri vor fi puse în aplicație de fiecare primărie de sector.

Noile treceri de pietoni supraînălțate ar elimina așa-numitele “speed bumps”

Noile treceri de pietoni supraînălțate ar prelua și rolul denivelărilor pentru reducerea vitezei, așa-numitele “speed bumps”. Acestea vor fi colorate pentru a atrage atenția și vor avea pante ușoare.

Lățimea unei astfel de treceri va avea 3 metri și va ajunge până la înălțimea trotuarului în zonele în care limita de viteză este de 50 km/h. Șoferii care le abordează cu viteză riscă avarii la direcție și la suspensie.

Polițiștii îi avertizează pe pietoni să se asigure înainte de a pune piciorul pe zebră. Șoferii sunt obligați să le acorde prioritate pe trecere, dar există riscul ca aceștia să nu fie suficient de atenți.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide