Atenție unde speli mașina! Un Nissan Qashqai a fost furat dintr-o spălătorie auto

Autor: Promotor 03 aug. 2020 Știri auto

Un șofer și-a lăsat mașina la o spălătorie din Chișinău, sperând să o ia curată. Când s-a întors, bărbatul a avut un șoc. SUV-ul său, un Nissan Qashqai, dispăruse fără urmă. Proprietarul autoturismului a sesizat imediat poliția.

GALERIE FOTO

Mașina a dispărut din parcarea unei spălătorii auto din Chișinău. Proprietarul lăsase cheia vehiculului unui angajat al spălătoriei și spera să îl ia, câteva ore mai târziu, curat. Când s-a întors însă, la spălătorie, Nissan-ul său nu mai era acolo și nimeni nu avea nicio informație.

Șoferul a alertat imediat poliția, scrie piataauto.md. Anchetatorii au găsit rapid vinovatul. Este vorba chiar despre angajatul spălătoriei, care primise cheile din mâna proprietarului. Acesta a urcat la volan și a plecat fără să anunțe și fără să ceară permisiunea.

Hoțul: “N-am vrut să o fur!”

Câteva ore mai târziu, tânărul în vârstă de 24 de ani a fost reținut de către ofițerii Secției Investigare Infracțiuni din cadrul Direcției de Poliție a Municipiului Chișinău.

Acesta a fost surprins în timp ce se afla pe drum către locuința sa din Cricova, un orășel din sectorul Râșcani, situat la o distanță de 11 kilometri de Chișinău, la volanul Nissan-ului Qashqai dispărut din spălătorie.

Bărbatul tras pe dreapta de către oamenii legii le-a spus acestora că nu intenționa să fure autoturismul. Acesta dorea doar să se plimbe cu el. Acum pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “Răpire a mijlocului de transport fără scop de însușire” (Articolul 273 din Codul Penal – Republica Moldova). Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă să ajungă la închisoare pentru o perioadă cuprinsă între 2 și 7 ani și o amendă cuprinsă între 500 și 1000 ded unități convenționale. O unitate convențională echivalează cu 500 de lei moldovenești (124 RON).

Dacă mașina nu ar fi fost găsită, prejudiciul s-ar fi ridicat la suma de 262.000 de lei moldovenești (64.959 de lei), adică echivalentul a aproximativ 13.440 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide