Au apărut mai multe imagini cu viitoarea Skoda Enyaq iV. FOTO

Autor: Elena Luchian 19 aug. 2020 Știri auto

Doar 10 zile au mai rămas până la prezentarea oficială a primului SUV electric de la Skoda, Enyaq iV. Constructorul ceh face publice noi imagini cu modelul.

GALERIE FOTO

Zilele trecute, Skoda a prezentat o schiță oficială care arăta partea frontală a viitoarei Enyaq iV. Apare acum o imagine care prezintă și partea posterioară.

Skoda Enyaq iV va fi construită pe platforma MEB, dezvoltată de Grupul Volkswagen pentru mașinile electrice. Este platforma care se află și la baza noului Volkswagen ID.3, dezvăluit în toamna anului trecut.

Șeful diviziei de design al farurilor, Petr Nevrela, susține că semnătura luminoasă a SUV-ului electric va fi una mai dinamică decât ceea ce expun, la această oră, Scala și Kamiq. Farurile și stopurile integrează mai multe elemente, un aspect care – susține Nevrela – “sporește natura inovatoare a lui Enyaq iV.”

Skoda Enyaq iV (1)

Skoda mai trece în contul modelului “linii emoționale și echilibrate și proporții dinamice”, “diferite față de cele ale SUV-urilor precedente din portofoliul companiei”, explică șeful departamentului de design exterior, Karl Neuhold. Consolele scurte și linia alungită și descendentă a acoperișului formează un look foarte atletic și transformă viitorul Enyaq – spune Neuhold – într-o “navă spațială”. OZN-ul Skoda are un coeficient aerodinamic impresionant în segment, de doar 0,27.

Skoda Enyaq iV va avea o cabină high-tech și materiale sustenabile

Cehii prezintă cabina modelului ca fiind un mediu modern. Absența tunelului transmisiei și ampatamentul generos contribuie la crearea unei atmosfere aerisite la bord și sporește senzația de spațiu. Tot acolo se vor regăsi suprafețe care vor încorpora materiale reciclate.

Un ecran tactil de 13 inci și un head-up display cu realitate augmentată vor produce o ambianță high-tech.

Enyaq va oferi și un portbagaj spațios de 585 de litri.

Viitoarea Skoda Enyaq va ajunge în showroom-uri anul viitor. Este unul dintre cele 10 modele electrice cu logo iV, pe care constructorul din Mlada Boleslav intenționează să le lanseze până la sfârșitul anului 2022.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide