Au căzut capete la Poliția Prahova după ce o autospecială radar a fost fotografiată blocând o bandă a DN1

Autor: George Cristea 01 nov. 2020 Știri auto

Au căzut capete la Poliția Prahova după ce o autospecială radar a fost fotografiată blocând o bandă a DN1.

Intră în Galeria FOTO

Sâmbătă, pe rețelele de socializare făcea vâlvă fotografia unei mașini de poliție care bloca o bandă a DN1, pe centura orașului Ploiești. Imaginea cu mașina Poliției, dotată cu aparatul radar, pusă de-a latul benzii de circulație, a fost postată pe grupul de Facebook Info Trafic Prahova și a generat numeroase comentarii la adresa agenților.

„Cum sa stai de-a curmezișul pe o banda de selectare pentru un viraj la dreapta de pe un drum național???? Astfel îl obliga pe cel de pe banda 1 sa frâneze în mijlocul DN-ului… Nu zic sa nu stea cu radare sau ce vor ei, dar nu asa neică…” – a scris un membru al grupului de Facebook. „Poza asta trebuie trimisa la IGPR! Serios!” a comentat un altul. Ceea ce, se pare, s-a și întâmplat.

Au căzut capete la Poliția Prahova. Gestul care i-a înfuriat pe șefii IPJ

La câteva ore după ce fotografia a fost postată, biroul de presă al IPJ Prahova au anunţat că agenţii de poliţie care au oprit autospeciala astfel „se aflau într-o activitate organizată pentru combaterea vitezei neregulamentare, unde acţionau cu aparatul radar tip TruCam pe care îl utilizau din staţionare, din echipajul de poliţie”.

Modul în care au staţionat poliţiştii a fost considerat ”defectuos” de către conducerea instituţiei, care a procedat la revocări din funcţie. Potrivit publicației locale Observatorul Prahovean, nu este prima dată când se întâmplă așa ceva.

„Conducerea IPJ Prahova a dispus încetarea împuternicirii ofiţerului aflat la conducerea Biroului Drumuri Naţionale din cadrul Serviciului Rutier începând cu data de 31 octombrie a.c. pentru modul defectuos de acţiune al poliţiştilor din subordine, totodată fiind efectuate verificări şi faţă de cei doi agenţi care au acţionat în acest mod”, a transmis Poliţia Prahova.

În urmă cu un an, deputații au votat o lege care interzice amplasarea aparatelor radar în locuri de unde nu sunt vizibile pe drumurile publice. De aici și până la amplasarea acestora în mijlocul unui drum național este, însă, o distanță mare. O distanță pe care polițiștii din Prahova au acoperit-o fără probleme, se pare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook/Info Trafic Prahova



Comentarii
Inchide