Au demarat lucrările de construcţie pentru Renault Bucharest Connected

Autor: Groupe Renault România acum 5 ani Știri auto

Luni, 28 august, au început lucrările la fundaţia viitorului sediu al Groupe Renault Romania de la Bucureşti – Renault Bucharest Connected (RBC). Momentul simbolic al începerii construcţiei a fost marcat de Yves Caracatzanis, Managing Director Groupe Renault România, Cécile de Guillebon, Global Alliance Facility Director, Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer şi Chief Investment Officer Globalworth şi de Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6 din Bucureşti.

„Este un moment important astăzi în viaţa Groupe Renault România, pentru că vorbim de viitor. Renault Bucharest Connected este mai mult decât un proiect imobiliar, este un proiect de management care contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale angajaţilor noştri şi la eficienţa noastră. Totodată, acesta răspunde aşteptărilor colegilor noştri.  La Mioveni avem două uzine şi un hub logistic, modernizate din punct de vedere industrial, la Titu dispunem de un centru tehnic pentru testări de autovehicule, inaugurat în 2010. Pentru activităţile de la Bucureşti, vom avea Renault Bucharest Connected: 3000 de posturi de lucru la Bucureşti, într-un sediu unic. Echipele noastre, repartizate în prezent în diferite amplasamente din oraş vor continua să lucreze şi mai bine împreună. Pentru lucrul în echipă colegii noştri vor beneficia  de spaţii colaborative prietenoase, în birouri construite şi amenajate la standarde moderne, de acces la formare şi documentare în săli care beneficiază de tehnologii specifice, precum şi de un showroom cu vehiculele Grupului Renault. Toate acestea vor contribui la performanţa globală a activităţilor companiei. Acest demers este înscris în strategia Grupului”, a declarat Yves Caracatzanis.


 

“Relocarea sediului Groupe Renault România este cea mai mare tranzacţie de leasing de pe piaţa de clădiri de birouri din România şi prima investiţie pe care Globalworth o face în vestul Bucureştiului. Sunt încântat că am reuşit să realizăm această tranzacţie. Din mai multe motive. În primul rând, consolidează poziţia noastră de lider pe piaţa clădirilor de birouri din România. Apoi, Groupe Renault va deveni cel mai mare chiriaş al nostru şi este o onoare pentru noi să putem găzdui cea mai mare şi influentă corporaţie din România. Nu în ultimul rând, este o confirmare a strategiei noastre de a investi în clădiri premium, cu standarde superioare de calitate, eficiente energetic şi cu o amprentă cât mai redusă asupra mediului” – a adaugat  Dimitris Raptis.

Viitorul sediu unic Renault Bucharest Connected (RBC) va fi situat pe strada Preciziei nr. 3G, aproape de mijloace de transport (metrou, autobuz), dar şi de celălalte entităţi ale Grupului Renault România : Centrul Tehnic Titu şi uzinele de la Mioveni,  ceea ce va facilita deplasările angajaţilor la şi de la locul de muncă. Clădirea RBC, P+7,  va fi construită pe o suprafaţă de 47.000 m² (40.000 m² prima clădire şi 7.000 m², a doua clădire) şi este încadrată în Clasa A, respectând normele de calitate de top pentru acest tip de construcţie. RBC va avea în dotare showroom pentru vehiculele Groupe Renault, 1000 de locuri de parcare, un amfiteatru cu capacitate de 350 de locuri destinat evenimentelor interne şi externe, restaurant, cabinet medical, infrastructură informatică. 

Termenul de realizare a proiectului este 2019, ţinând cont în derularea acestuia de etapele standard de execuţie, ca în cazul oricărui proiect de acest gen. Este pentru prima oară de la venirea Groupe Renault în România când compania reuneşte toate activităţile situate la Bucureşti (design, inginerie, servicii de business, comerţ şi alte funcţii suport) într-un singur spaţiu.

RBC va fi dezvoltat de către Elgan Offices SRL, o companie deţinută în mod egal de Globalworth şi Elgan Group (reprezentată de dl. Simon Roth).

 
Comentarii
Inchide