Au fost inventați blugii cu airbag-uri pentru motocicliști. Cum funcționează

Autor: Bogdan Bârliga 22 feb. 2023 Știri auto

Compania suedeză Mo’cycle a reușit să dezvolte un produs care va salva cu siguranță multe vieți: este vorba despre blugii cu airbag-uri pentru motocicliști.

Pe parcursul timpului au fost încercate tot felul de metode pentru a implementa măsuri de siguranță pentru motociclete, dar în practică nu prea au avut succes.

Cum funcționează blugii cu airbag-uri pentru motocicliști

Suedezii de la Mo’cycle susțin că blugii cu airbag-uri pentru motocicliști au trecut de perioada de teste și pot fi folosiți cu succes.

Acest articol de îmbracăminte dezvoltat de compania suedeză este dotat cu un cartuș înlocuibil de CO2 care eliberează gaz și umflă în momentul căderii un material special cu care sunt echipați pantalonii în interior.

Blugii trebuie să fie concectați cu motocicleta prin intermediul unei cablu fără să fie necesare alte modificări ale vehiculului pe două roți.

Dacă motociclistul începe să cadă de pe vechicul la un anumit punct și într-un timp foarte scurt cablul se desprinde de motocicletă și declanșează umflarea airbag-urilor.

Mo’cycle susține că blugii sunt realizați din materiale rezistente și nu arată diferit prin comparație cu o pereche de pantaloni obișnuiți.

După accident pantalonii revin la forma inițială și este nevoie de înlocuirea cartușului de CO2 necesar pentru eliberarea gazului.

O pereche de blugi dotați cu airbag-uri este vândută de Mo’cycle cu aproximativ 470 de euro. Compania suedeză mai are în ofertă și o vestă dotată cu același sistem.

Iată și un clip video realizat de companie în care este prezentat modul de funcționare al blugilor echipați cu airbag-uri:

Airbag-uri pentru motociclete

Pe parcursul timpului au fost tot fel de încercări pentru montarea unor airbag-uri pe motociclete și toate marile companii au experimentat noi modalități pentru protejarea celor de la ghidon.

Prima companiei care a oferit o astfel de soluție a fost Honda și modelul dotat cu airbag face parte din gama Gold Wing.

Iată cum funcționează acest echipament pe modelul Honda Gold Wing:


Pe de altă parte o soluție adoptată de foarte mulți producători a constat în oferirea vestelor dotate cu airbag-uri. Aceste produse sunt cele mai populare la acest moment și au prețuri de aproximativ 400 de euro în România.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mo'cycle


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide