Au început lucrările la Autostrada Sibiu-Pitești. Prima lucrare: un podeț pentru animale

Autor: ProMotor 31 mart. 2020 Știri auto
Au început lucrările la Autostrada Sibiu-Pitești. Prima lucrare: un podeț pentru animale

Au început lucrările la Autostrada Sibiu-Pitești, anunță Ministerul Transporturilor. Primul tronson vizat este lotul de 13 kilometri dintre Sibiu și Boița. Lucrările au termen de finalizare anul 2023.

Autostrada care face legătura dintre Sibiu și Pitești prinde contur. Autoritățile au semnat ordinul de începere al lucrărilor pentru lotul 1 din alcătuirea secțiunii Sibiu-Boița, cu o lungime totală de 13 kilometri.

Faza incipientă este reprezentantă de lucrările de excavație pentru fundația unui podeț dintre cele 21 care vor fi realizate cu scopul de a permite trecerea animalelor dintr-o parte în alta a viitoarei autostrăzi.

Lucrările continuă deși majoritatea activităților este suspendată în perioada stării de urgență determinată de pandemia de coronavirus.

“Menținerea șantierelor deschise și accelerarea proiectelor majore de infrastructură sunt primordiale în această perioadă. Obiectivul este vital pentru economia României pentru dezvoltarea agenților economici din zonă, dar și prin atragerea de noi investiții”, explică Lucian Bode, ministrul Transporturilor.

Termenul de finalizare a lucrărilor, potrivit contractului încheiat de CNAIR cu câștigătorul licitației, Porr Construct SRL, este primăvara anului 2023. Contractul de proiectare și execuție pentru acest lot are o valoare de 612.647.863,28 de lei fără TVA. Constructorul oferă o garanție de 120 de luni.

Autostrada Sibiu-Pitești va avea o lungime totală de 122 de kilometri, iar lucrările vor cuprinde 5 loturi. Este vorba despre Sibiu-Boița, Boița-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Argeș și Curtea de Argeș-Pitești. Viteza maximă admisă va fi de 120 km/h și, în zonele în care relieful o va permite, șoferii vor putea călca accelerația până la 140 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide