Audi a lansat la Los Angeles modelul e-tron Sportback, un coupe crossover elegant

Autor: Marius Vișan 21 nov. 2019 Știri auto

Audi lansează următoarea etapă a ofensivei sale electrice, odată cu premiera mondială a modelului Audi e-tron Sportback în Los Angeles.

Intră în Galeria FOTO

Audi îmbină în manieră spectaculoasă ceea ce au mai bun de oferit trei lumi diferite: prezența puternică a SUV-urilor, eleganța sportback-urilor și caracterul progresist al mașinilor electrice.

Crossversele electrice devin un element fundamental al Salonului Auto din Los Angeles, iar Audi a folosit evenimentul pentru a dezvălui noul e-tron Sportback. În esență, o versiune mai sportivă a lui e-tron standard, Sportback este un coupe crossover elegant, cu un motor electric.

Partea frontală este de recunoscut instantaneu și prezintă o grilă proeminentă Singleframe, cu un finisaj de culoare gri platinat. Este flancat de prizele de aer sportive și de farurile LED cu matrice digitală. Lumina proiectată este împărțită în pixeli minusculi care pot fi controlați cu precizie.

Versiunea de top Sportback 55 quattro dispune de o baterie de 95 kWh, care alimentează două motoare electrice. Împreună ele dezvoltă o putere combinată de 355 CP (265 kW) și un cuplu de 561 Nm. Acest lucru permite o accelerație de la 0-100 km / h în 6,6 secunde și o viteză maximă de 200 km/h. Autonomia este de 466 km pentru o singură încărcare în ciclul WLTP.

Cumpărătorii care doresc să economisească pot opta pentru e-tron Sportback 50. Acesta folosește o baterie mai mică de 71 kWh și motoare electrice care dezvoltă 308 CP și 540 Nm cuplu.

Datorită acestor modificări, 0-100 km/h durează 6,8 secunde, iar viteza maximă este de 190 km/h. Acestea nu sunt singurele compensații, deoarece varianta din nivelul de intrare are o autonomie de doar 347 km.

Când vine vorba despre timpul de reîncărcare acesta durează aproximativ 30 de minute pentru un procent de 80% cu un încărcător rapid.

E-tron Sportback va fi disponibil pentru comandă la sfârșitul acestei luni, iar lansarea europeană aste anunțată pentru primăvara viitoare. În Germania, prețul va începe de la 71.350 de EURO.

Intră în Galeria FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide