Audi A1 Sportback este disponibil pentru comenzi în România

Autor: Marius Vișan 24 ian. 2019 Știri auto

Noul A1 Sportback de la Audi are un design care iese uşor în evidenţă. Grila Singleframe largă, poziţionată la nivel jos, alături de prizele de aer insinuate lateral, domină partea din faţă. Designul luminilor de zi al farurilor LED, disponibile opţional, amintesc de formele dinamice ale aripilor portante din sportul nautic, aşa-numitele hydrofolis. „Privirea” concentrată în jos, împreună cu segmentele în romb din zona superioară a farurilor întregesc aspectul sportiv al maşinii. Construcţia şasiului asigură o manevrare agilă şi o experienţă sportivă de conducere. Faţă de suspensia standard, există opţional şi o variantă de suspensie sport, mai rigidă.

Pachetele dinamice, adaptate individual pentru fiecare tip de motorizare, cuprind dotări care contribuie şi mai mult la sportivitatea modelului. Asistentul de pornire din rampă, disponibil opţional, creşte siguranţa în pante şi rampe, împiedicând rularea după oprire.

Gama de roţi variază între 15 şi 18 inci. Noul A1 Sportback poate beneficia opţional şi de sistemul Audi drive select, utilizat pentru a alege între patru moduri de conducere – auto, dinamic, eficient şi individual.

Variantele de motorizare includ motoare TFSI, cu puteri de la 70 kilowaţi (95 CP) până la 147 kilowaţi (200 CP). Toate propulsoarele beneficiază de supraalimentare cu turbină, injecţie directă şi de filtru de particule.

La interior, culorile benzilor de iluminare pot fi adaptate în funcţie de preferinţe, iar acoperişul poarte fi realizat în culori contrastante de la stâlpul A la spoiler. Tot în culori contrastante sunt disponibile carcasele oglinzilor exterioare, buzunarele laterale ale spoilerului frontal sau pragurile laterale. 

Sistemele de asistenţă a şoferului din dotarea noului Audi A1 Sportback provin din clasa de lux. Acestea menţin maşina la o distanţă corectă faţă de vehiculul din faţă şi ajută şoferul să păstreze banda de rulare sau îl asistă la manevrele de parcare. Sistemul de avertizare de părăsire a benzii de rulare, disponibil în dotarea standard, ajută şoferul să menţină maşina pe bandă de rulare de la o viteză de 65 km/h. Audi pre sense front recunoaşte situaţiile critice în faţa maşinii cu alte vehicule, cu pietoni care traversează sau cu biciclişti. Dotat cu noua versiune a asistentului de parcare, modelul A1 Sportback rulează în spaţiile de parcare transversale chiar şi cu faţa – dacă este necesar şi din mai multe manevre. Sistemul poate gestiona ieşirea din spaţiile de parcare laterale.

Preţurile pentru piaţa locală pornesc de la 20.290 de euro cu TVA 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide