Audi căştigă premiul ”Motorul Internaţional al Anului”

Autor: Marius Vișan 02 iun. 2016 Știri auto
Audi căştigă premiul ”Motorul Internaţional al Anului”

 


Motorul Audi 2.5 TFSI a câştigat pentru al şaptelea an consecutiv premiul „Motorul Internaţional al Anului” (International Engine of the Year) la categoria 2 – 2,5 litri. 

„Motorul cu cinci cilindri are una dintre cele mai lungi tradiţii în cadrul companiei noastre, lucru care ne motivează să-l dezvoltăm în mod continuu”, spune Dr. Stefan Knirsch, Membru al Consiliului de Management pentru Dezvoltare AUDI AG. 

Membrii juriului care au votat pentru motorul Audi au fost toţi de acord că în lume există doar câteva motoare cu un ”caracter” atât de puternic. Această unitate cu cinci cilindri aminteşte de sunetul unic al motorului care dota Grupa B de maşini de raliuri din anii 1980.

2.5 TFSI de la Audi nu este impresionant doar în ceea ce priveşte performanţele sale, ci este, de asemenea, şi un factor de recunoaştere. Prin intermediul acestui motor, Audi permite păstrarea vie a amintirii acelor maşini produse în 1980.

Motorul 2.5 TFSI este setat pentru a fi elementul central al lui RS Q3 performance. Pentru un plus de performanţă Audi a crescut puterea motorului 2.5 TFSI încă o dată, la care s-au mai adougat un radiator îmbunătăţit şi o pompă de combustibil optimizată ce oferă suplimentar 27 de CP, în timp ce cuplul maxim a crescut de la 450 la 465 Nm.

Ca rezultat, modelul de top în segmentul SUV compact poate sprinta de la 0 la 100 km / h în 4,4 secunde – cu 0,4 secunde mai rapid decât Q3 RS. Viteza maxima standard este de 270 km / h.

Premiul „Motorul Internaţional al Anului” a început să se acorde anual din 1999. Un juriu international de 65 de jurnalişti din motorsport alege cele mai bune motoare ale anului pe diferite categorii. Aceasta este pentru a douăsprezecea oară când Audi a câştigat un premiu acordat de această entitate. 


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide