Audi implementează inteligenţa artificială pentru verificările de calitate

Autor: Marius Vișan 07 nov. 2018 Știri auto
Audi implementează inteligenţa artificială pentru verificările de calitate

Softul dezvoltat de Audi identifică şi marchează chiar şi cele mai fine fisuri din componentele produse din foi metalice, procedura fiind automată, fiabilă şi executată în doar câteva secunde. Cu acest proiect, Audi avansează utilizarea inteligenţei artificiale în cadrul companiei şi revoluţionează procedura de testare în procesul de producţie.

În prezent, angajaţii execută o inspecţie vizuală, suplimentar faţă de micile camere video instalate direct în prese. Aceste camere evaluează imaginile cu ajutorul unui soft de analiză a imaginilor. Această procedură va fi în curând înlocuită de o procedură automatizată ML (machine learning). Această procedură inovatoare include un soft care funcţionează pe baza unei reţele neuronale artificiale. Softul poate detecta şi marca inclusiv cele mai fine fisuri în foile metalice, lucrând cu cea mai înaltă precizie.

În viitor, verificările de calitate pe baza tehnologiei ML vor înlocui detectarea optică actuală a fisurilor pe bază de camere video de mici dimensiuni. Aceasta înseamnă însă lucrări manuale de mare anvergură. Camerele trebuie reconfigurate pentru fiecare nouă componentă produsă în secţia de ambutisat, fie uşi, capote sau aripi. De asemenea, regulat, intervin detectări false, deoarece algoritmii simpli ai programului de procesare a imaginilor sunt dependenţi în foarte mare măsură de factori ambientali, precum lumina şi proprietăţile suprafeţelor.

Pe viitor, va fi posibil ca abordarea ML să fie aplicată şi în diferite alte inspecţii vizuale de calitate. Dacă sunt disponibile suficiente seturi de date etichetate, sistemul poate fi utilizat şi în secţiile de vopsitorie sau de asamblare, de exemplu.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide